Виступ Зіброва, 5-метрова ватра і знамениті гості: як Згорани відгуляли Івана Купала. ФОТО

Виступ Зіброва, 5-метрова ватра і знамениті гості: як Згорани відгуляли Івана Купала. ФОТО
Павло Зібров

У селі Згорани Любомльського району у ніч на Івана Купала палили 5-метрову ватру та шукали цвіт папороті.

Масові гуляння з нагоди цього свята відбуваються на березі озера Велике Згоранське щороку, та нині воно вдалося як ніколи пишним. Зокрема, усе завдяки підтримці обласного осередку партії ВО «Батьківщина». За підрахунками організаторів, на Івана Купала до Згоран з'їхалося понад 4 000 людей не лише з Любомльського району, а й з усієї області.

Перший побував на святі і поспілкувався з місцевими мешканцями та представниками місцевої влади.

Так, під час відкриття фестивалю сільський голова села Згорани Олександр Лукашук привітав гостей свята.

Також із вітаннями виступила заступник голови Любомльської районної ради та очільниця районної партійної організації ВО «Батьківщина» Ганна Сачук.

«Любомльщина рада вітати гостей на такому святі, адже це дійсно древнє і дуже гарне свято. Наш край здавна славився своєю гостинністю, і я пишаюся тим, що ми маємо таких щирих людей. У нас щороку святкують Івана Купала, але цього року за сприяння ВО «Батьківщина» вдалося його зробити просто неймовірним. Ми раді вітати у нашому краї народного артиста Павла Зіброва, депутатів Луцької міської та Волинської обласної рад, а також народного депутата України (фракція «Батьківщина») Ігоря Луценка. Для нас приємно, що вони не обділяють увагою наш район і завжди підтримують усі пропозиції і сприяють у розвитку нашому краю», – розповіла у коментарі для Першого Ганна Сачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павло Зібров на Волині шукає молодичку, з якою буде стрибати через вогнище

Також серед натовпу ми помітили і депутата Луцької міської ради, першого заступника голови Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Андрія Козюру та власне самого нардепа Ігоря Луценка. Луцький обранець розповів, що приїхав у село Згорани не лише посвяткувати Івана Купала, а й покупатись в цілющих водах Любомльського району.

«Івана Купала – це традиційне свято, яке має глибоке коріння в нашій історії. Ці звичаї і традиції записані у нас у вишиванці, записані у підсвідомості, і це вирізняє нашу національну ідентичність і записано в нашому генетичному коді українця.

Це природа, і ми її маємо берегти. Ми маємо ліси і чарівні озера, які ми повинні цінити. І в такій атмосфері чарівності і містичності ми провели сьогоднішній вечір – із піснями, забавами, великим багаттям, дівчата плетуть вінки і ворожать на суджених, а ми, може, потім ще й підемо шукати цвіт папороті», – поділився планами Андрій Козюра.

А от народний депутат Ігор Луценко розповів, що просто у невимовному захваті від Волині. Депутат каже, що ці 2 години, які він перебуває на Волині, просто неймовірні.

«Я в захваті від Волині, від природи, а найбільше – від людей. У нас люди проявляють волю до життя і до життя щасливого. Якби там їх не обманювала влада – вони будують своє життя так, щоб мінімально залежати від когось і бути щасливими, і радіти тому, що вони мають. Сьогодні Івана Купала, але насправді щодо цвіту папороті, то це хоч і важлива річ, але не головна. Багато хто втратив ці свої народні традиції, і в багатьох європейських країнах це вже втрачено. І це нас найбільше вирізняє, те, що в нас є цей генетичний код, в якому вписані звичаї та культура українського народу. І це зроблено і збережено тисячами попередніх поколінь», – заявив нардеп Ігор Луценко під час святкування Івана Купала у селі Згорани Любомльського району.

Родзинкою всього свята став, звісно, виступ народного артиста Павла Зіброва. Послухати відомого співака з’їхались люди з усіх усюд.

«Враження сумашедші – стільки народу я ще не бачив на масових гуляннях у селах. Мені приємно, що на це свято приходять не лише дорослі – вони приводять своїх дітей, онуків. Тут вже готуються всі до багаття, аби спробувати свої сили і удачу. Я веду пропаганду любові – любові до коханої жінки, до сім’ї, до дітей, до землі і свого народу. Треба любити і шанувати все, і воно тобі віддасться сторицею», – розповів Павло Зібров.

Зокрема, він додав, що в Згорани його запросила ВО «Батьківщина», яка має сильні позиції у політиці на всеукраїнському та місцевому рівнях.

«Я вже 15 років співпрацюю і виступаю на політичних акціях. І, поклавши руку на серце, хоча я ніколи цього не приховував, працюю з «Батьківщиною» і з Юлією Тимошенко. Інші політичні сили до мене і не підходять, бо знають мій вибір. І це не тому, що платяться гроші, а тому, що я теж громадянин України і маю власні вподобання, які не соромлюсь демонструвати», – заявив народний артист України Павло Зібров.

А от на питання, з ким планує стрибати сам Павло Зібров, заявив: «Зараз піду шукати якусь молодичку і будемо з нею стрибати. Я 500 кілометрів приїхав сюди на Волинь, щоб пострибати через багаття».

Виступ Павла Зіброва був просто неймовірним – люди підспівували артисту, адже десятиліттями знають тексти його пісень. Люди увімкнули ліхтарики та вогники і в цілковитій темряві підспівували народному артисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Згоранах на Івана Купала запалили величезну ватру. ФОТО. ВІДЕО

Після цього організатори свята запалили величезне багаття, полум’я якого осяяло нічне небо на все озеро і мальовниче село Згорани.

Текст: Еля Коротинська (Перший)

Фото: Павло Березюк (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку аніматор розповіла, як справляється з вередливими та розбещеними дітьми
Наступна новина Учені пояснили, чому жінки менше схильні до шизофренії
Останні новини
Схожі новини