Влада каже неправду про спалах коронавірусу серед віруючих, – голова баптистів Волині

Влада каже неправду про спалах коронавірусу серед віруючих, – голова баптистів Волині
Фото ілюстративне

Інформація про 20 хворих на COVID-19 віруючих у селі Річиця Ратнівського району не відповідає дійсності, стверджує голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Ярослав Троць.

Про це інформує Суспільне.

Нагадаємо, про спалах серед вірян у Ратнівському районі, напередодні на брифінгу в обласній адміністрації розповіла заступниця голови Тетяна Щербак. Зі слів чиновниці, 20 недужих у селі Річиця – віруючі баптисти.

«Ми контактували із пресвітером. Там дійсно є певна кількість хворих людей, але не проводилася така кількість ПЛР-тестувань, яка була озвучена – 20 осіб. По-друге, якщо там є така кількість хворих, люди розповідають, що дезінфекція осель не робилася, не ставили їх на облік, не перевіряли їхніх членів сімей і родин», – каже голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Ярослав Троць.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Він запевняє, що не вперше на брифінгу в обласній адміністрації озвучують неповну інформацію. З його слів, звутіючи в ОДА, плутають села та кількість вірян.

«Якщо брати по історії брифінгів, то одного разу був озвучений населений пункт і названа наша громада, хоча її там немає. Якщо говорити по Черчинській сільській раді (Камінь-Каширського району, – ред.), там є декілька протестантських громад. Наша одна, і вона нараховує не 400 людей, а близько 200», – каже голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів.

Пресвітер церкви євангельських християн-баптистів у селі Річиця Ратнівського району Йосип Хвищук розповів: усього в церкві майже 160 вірян. Нині в лікарні одна людина.

За офіційною інформацією, станом на 23 червня у Ратнівському районі лабораторно підтвердили 84 випадки коронавірусної інфекції, дві людини померли.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не можна допустити». Зареєстрували петицію проти скасування ЗНО для випускників із ОРДЛО
Наступна новина Світу варто навчитися жити разом із Covid-19, – учений-інфекціоніст
Останні новини
Схожі новини