«Не можна допустити». Зареєстрували петицію проти скасування ЗНО для випускників із ОРДЛО

«Не можна допустити». Зареєстрували петицію проти скасування ЗНО для випускників із ОРДЛО
Фото ілюстративне

В Україні виступили проти ініціативи президента Володимира Зеленського спростити вступ до закладів вищої освіти випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.

Відповідну петицію на сайті глави держави 23 червня зареєструвала Дар’я Фаркаш.

Нагадаємо, 22 червня Офіс Президента повідомив, що президент Володимир Зеленський ініціює внесення змін до закону «Про вищу освіту» для максимального спрощення вступу у заклади вищої освіти випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.

Зміни передбачатимуть, що діти з цих територій матимуть змогу вступати вищих навчальних закладів України без складання зовнішнього незалежного оцінювання та матимуть можливість вступити до всіх вишів України, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Авторка петиції вважає, що таких змін не можна допустити, і пояснює чому.

«Ми вважаємо, що така ініціатива є дискримінацію по відношенню до всіх українців, а особливо до тих, хто були змушені покинути власні домівки і починати життя з нуля, а також до дітей українців, які віддали своє життя, захищаючи Україну, в тому числі від мешканців ОРДЛО», – ідеться у петиції.

Станом на 15:35 23 червня петицію підтримали 144 особи із необхідних 25 тисяч.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі-Волинському почали курсувати маршрутки
Наступна новина Влада каже неправду про спалах коронавірусу серед віруючих, – голова баптистів Волині
Останні новини
Схожі новини