Влада обіцяє масштабно реставрувати пам'ятки. У переліку є Луцький замок

Влада обіцяє масштабно реставрувати пам'ятки. У переліку є Луцький замок

Сто культурних об'єктів обіцяє відновити влада в Україні. Серед цих пам'яток — Бережанський замок на Тернопільщині, оборонні мури Жовкви, палац Підгорецького замку, а також Луцький замок.

Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко. Він повідомив, що відновлення сотні культурних пам'яток стане частиною національного проекту «Велике будівництво».

«Наступного року частиною національного проекту «Велике будівництво» стане відновлення 100 культурних об’єктів. Ми вдячні Президенту за підтримку ініціативи міністерства» - заявив міністр.

Проект наразі готовий для розгляду міністерствами та буде презентований найближчим часом.

До переліку увійдуть об’єкти, які об’єднають всю країну, каже міністр — і наводить, як приклад, 12 пам'яток, які планують відновлювати (див. нижче ілюстрації)

«Вперше за 30 років незалежності ми реально зможемо відновити історико-культурну спадщину. Яка, подекуди, в критичному стані – занедбана й напівзруйнована. Та ці об’єкти є кодом нашої нації. Збереження їхньої автентичності і духу – наша відповідальність, наповнення новим змістом - наш обов’язок перед наступними поколіннями» – каже міністр.

«Але не тільки це. Відновлення пам’яток також забезпечить сталий розвиток територій громад, прокладе нові туристичні маршрути. Пам’ятки стануть місцевими атракціями, наповняться новими сенсами» – додає Ткаченко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, що перевірить Зеленський на Волині
Наступна новина Зеленський на Волині: 15 хвилин на огляд дороги
Останні новини
Схожі новини