Відомо, хто стане керівником «швидкої» на Волині

Відомо, хто стане керівником «швидкої» на Волині
Володимир Шмаль

Переможцем конкурсу на посаду директора комунального підприємства «Волинський обласний центр екстреної медичної допомои та медицини катастроф» визнали Володимира Шмаля, який до цього виконував обов’язки директора. За нього проголосувало 9 із 9 членів конкурсної комісії.

Також на посаду претендував керівник Ківерцівського відділення ЦЕМД Анатолій Каленюк, повідомили у пресслужбі облради.

Обидва претенденти озвучили своє бачення розвитку підприємства.

Що говорив Володимир Шмаль

Володимир Шмаль говорив про потребу в оптимізації структури закладу і скорочення відділень, а разом з ними й адміністративного персоналу. У той же час він пропонував створити додаткові  бригади екстреної медичної допомоги в селах Кримне Старовижівського, Крать Турійського, Сокіл Рожищенського та Шклінь Горохівського району.

Він зауважив, що цими днями буде встановлюватися програмне забезпечення для Центру оперативно-диспетчерської служби. Це значно вдосконалить організацію роботи парамедиків. Зокрема пацієнти отримуватимуть СМС-повідомлення про те, що бригада виїхала за їхнім викликом.

За його словами, обласна служба естреної медичної допомоги буде під'єднана до електронної системи «Централь 103» і матиме змогу укласти договори з Національною службою охорони здоров'я.

Крім цього, Володимир Шмаль наголосив на потребі налагодження радіозв'язку для екстреної медичної допомоги, який необхідний у випадку надзвичайних ситуацій.

Наразі служба користується стаціонарним та мобільним телефонним зв'язком, а також мережею інтернент. Для запровадження радіозв'язку для швидкої  в області потрібно віднайти понад 10 млн грн. Ще стільки ж обласний бюджет повинен виділити в якості співфінансування для придбання нових карет щшвидкої допомоги. Якщо обласна рада виконає цю умову, то державний бюджет виділить субвенцію в сумі майже 44 млн грн на ці з потреби. Таким чином вдасться закупити 26 нових авто.

Що говорив Анатолій Каленюк

Інший претендент на посаду директора комунального підприємства «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»  Волинської обласної ради Анатолій Каленюк наголошував на потребі проводити навчання парамедиків та вдосконалення їхньої практики.

Він каже, що знає досвід колег з Литви та Польщі, є переможцем багатьох змагань працівників екстреної допомоги в Україні та за кордоном. Він пропонує запровадити в бригадах посаду екстреного медичного техніка. Переконує, що після шеститижневого навчання таку кваліфікацію можуть здобути і водії швидких, а потому претендувати на кращі заробітки.

Анатолій Каленюк також наголошував на необхідності оптимізації стурктури служби та скорочення кількості відділень, а разом з ними адміністративного персоналу. В програмі кандидата – запровадження радіозв'язку та сучасного обладнання. Але при цьому він наголошує, що обладнання повинні вміло застосовувати кваліфіковані і навчені люди, які постійно вдосконалюватимуть свою майстерність

Рішення конкурсної комісії є рекомендаційним. Остаточне рішення – за більшістю депутатів на сесії обласної ради.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «На наших земляків тут великий попит». Бандуристка з Волині працює діджейкою у Катарі
Наступна новина Чи достатньо ви знаєте про те, що таке мікрокредит онлайн?
Останні новини
Схожі новини