Волинь хоче реформувати систему ПТУ за естонською моделлю

Волинь хоче реформувати систему ПТУ за естонською моделлю

Естонія скоротила кількість професійних технічних закладів, об'єднавши їх з центрами підготовки конкретних роботодавців.

Подібний досвід хочуть запозичити на Волині, йшлося під час оперативної наради у Волинській ОДА 19 лютого, передає ІА Волинські новини.

Начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна розповіла, що обмінюватися досвідом з естонськими колегами почали ще два роки тому. З її слів за цей час відбулася низка заходів, зокрема іноземні колеги працювали й на Волині.

«У 2016 році за ініціативи естонської сторони розпочата співпраця щодо обміну досвідом для розвитку профтехосвіти в Україні. У них є позитивний досвід реформи, зокрема відбулося злиття низки навчальних закладів. Так, із 60 освітніх закладів стало 30 – один на 400 кілометрів. Вони орієнтовані під конкретного роботодавця.

У нас на Волині працювало 12 естонських партнерів. Вони відмітили багато позитивного у наших нових об’єднаних центрах. Також зауважили, що у наших учнів досить велика мотивація до навчання, значно вища, ніж у естонських», - розповіла посадовець.

Та додала, що іноземці зацікавились тим, аби мати змогу стажуватися у Луцькому центрі професійно-технічної освіти на швейному профілі та з професії електрогазозварник у «Камінь-Каширському ВПУ».
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЛНТУ увійшов у сотню кращих ВНЗ України
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 20 лютого
Останні новини
Схожі новини