Волинь на 3-му місці за темпами реорганізації лікарень, - МОЗ

Волинь на 3-му місці за темпами реорганізації лікарень, - МОЗ

У Міністерстві охорони здоров’я проаналізували готовність областей до надання медичної допомоги за новими правилами. Зокрема, йдеться про оплату за послуги за договорами з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), що стартує з 1 січня 2020 року. 

За інформацією МОЗ, ситуація з реорганізацією лікарень в країні нерівномірна.

Лідером з реорганізації закладів є Полтавщина: там 85% спеціалізованих закладів вже змінили свій статус на комунальні некомерційні підприємства (КНП). На другому місці Харківська область (80% медзакладів автономізовані). На третьому – Волинь (75%). Шість областей України перетворили у комунальні некомерційні підприємства більше 50% своїх лікарень.

Найменше закладів реорганізовано у Луганській області — 10% та на Закарпатті — 13%. Наступна в «антирейтингу» — Івано-Франківська область, де мають статус комунальних некомерційних підприємств лише 23% закладів.

Щоб відповідати новим вимогами і бути готовим до реформи, лікарні мають відповідати кільком вимогам, перша з яких - реорганізуватись у комунальні некомерційні підприємства.

Оскільки отримувати кошти у 2020 році медичні заклади зможуть тільки за договорами з Національною службою здоров’я, лікарні, які не реорганізуються і не підпишуть договір, не зможуть отримувати фінансування із державного бюджету.

Такі медзаклади будуть змушені утримуватися з інших джерел - наприклад, з місцевих бюджетів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Продають дворівневу квартиру під Луцьком. Простора, з продуманим дизайном
Наступна новина Луцька автомобільна компанія пропонує просторе приміщення для заходів
Останні новини
Схожі новини