Волинь - п'ята з впровадження децентралізації. ВІДЕО

Волинь - п'ята з впровадження децентралізації. ВІДЕО

Волинь - у п'ятірці найефективніших областей із впровадження реформи децентралізації. 

Впровадження реформи децентралізації активно триває у всіх регіонах України. За чотири роки чимало громад добровільно об'єдналися. Зокрема, у грудні відбулися чергові вибори керівних органів у новостворених ОТГ, – йдеться у сюжеті Сфери.ТВ.

Шляхом моніторингу Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ проаналізувало процес децентралізації та реформування місцевого самоврядування в областях України. Найстабільнішими у розвитку наразі є Хмельниччина та Житомирщина, однак Волинська область теж серед лідерів.

За словами радниці із комунікацій Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Олени Кузьмич, на Волині повністю «закритий» об'єднаними громадами  один район - Володимир-Волинський і ще 9 районів на 50%. 

Велике значення, зазначає експертка,  має так зване муніципальне співробітництво - стосунки між двома або більше територіальними громадами, що здійснюються на договірних засадах.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хірург з Волині Валіхновський розказав, чим небезпечне пірнання в ополонку
Наступна новина Волинські медики пояснили, чому не варто приймати ліки з вітаміном С
Останні новини
Схожі новини