Волинь – серед перших областей, де 4G інтернет запустять в селах

Волинь – серед перших областей, де 4G інтернет запустять в селах
Фото ілюстративне

З 1 липня 2020 року на Волині почнуть розгортати мережу 4G (LTE) у діапазоні 900 МГц. Оператори повинні забезпечити мобільний інтернет зі швидкістю не менше 2 Мбіт/с.

Протягом наступних 24 місяців технологія повинна бути доступна жителям населених пунктів з понад 2 тисячами жителів, - повідомляє 5 канал.

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформації разом з операторами розробила план поширення 4G інтернету по всій території України.

Перші ліцензії повинні запрацювати 1 липня цього року у Волинській, Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях, до кінця року – в усіх інших.

За 24 місяці в Нацкомісії планують покрити кожен населений пункт із населенням більше 2 тис. осіб.

Протягом 30 місяців обіцяють впровадити технологію на міжнародних автомобільних дорогах, протягом 48 місяців – на національних.

Нагадаємо, технологія 4G почала працювати в Україні на початку 2018 року. У березні 2019 року «Київстар» запустив 4G в Горохові, Маневичах, Любомлі та Рожищі.

Зауважимо, для використання зв'язку нового покоління абоненту необхідно мати SIM-карту з підтримкою стандарту 4G/LTE (USIM-картку) і смартфон з підтримкою мінімум 4G/LTE.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Сході від кулі снайпера загинув лучанин
Наступна новина Українців застерігають не купувати курятину на стихійних ринках
Останні новини
Схожі новини