Волинь заробляє на банківських депозитах

Волинь заробляє на банківських депозитах

Значні кошти у місцеві бюджети дозволяє отримувати розміщення на депозитних рахунках у банках невикористаних грошей.

Так, 10 мільйонів торік додатково отримав обласний бюджет завдяки розміщення на депозитних рахунках коштів митниці, спрямованих на ремонт доріг державного значення. Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 12 лютого, передає ІА Волинські новини.

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк повідомив, що цьогоріч розміщення тимчасово вільних бюджетних коштів на депозитних рахунках державних банків дозволило отримати 850 тисяч гривень. Загалом бюджетні залишки у бюджетах усіх рівнів області становлять 0,5 мільярда гривень, тож є можливість розміщувати кошти на депозитах у державних банках. Протягом минулого року обласний бюджет отримав приблизно 10 мільйонів гривень завдяки розміщення на депозитних рахунках коштів митного експерименту.

Своєю чергою, начальник головного управління Державної казначейської служби України в області Михайло-Мирослав Леміщак розповів, що у січні 13 бюджетів області розмістили на депозитних рахунках 411 мільйонів гривень вільних коштів – це у п’ять разів більше, ніж торік. Дохід бюджетів за місяць становив 1,1 мільйона гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маленькі волиняни можуть виграти 50 тисяч гривень на навчання
Наступна новина ДТП на Волині: травмувалася 9-річна школярка
Останні новини
Схожі новини