Волинські митники передали державі майже 16 кг золота. Його вилучили у працівників посольства

Волинські митники передали державі майже 16 кг золота. Його вилучили у працівників посольства
Фото Волинської митниці

Волинська митниця передала до Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння 15,6 кг золота, вилученого на митному посту «Ягодин». Його вартість оцінили у 20,5 мільйонів гривень. Дорогоцінні метали раніше знайшли в службовому автомобілі співробітників посольства України в Польщі.

Про це 14-го червня Волинська митниця повідомила у Facebook. 

Нагадаємо, вантаж, у складі якого були дорогоцінні метали у стані злитків, монет, ювелірних виробів та брухту, затримали 28 лютого 2021 року.

Його намагалися вивезти у мікроавтобусі, що рухався смугою для громадян, які мають привілеї та імунітети, під виглядом дипломатичної пошти. «На гарячому» спіймали двох співробітників посольства України в Польщі. Вони везли з собою велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. 

Згодом експерти, дослідивши передане їм золото, оцінили його вартість у 20,5 млн грн.

«Відповідно до рішення Любомльського районного суду, залишеного без змін у ході апеляційного оскарження, усі предмети правопорушення загальною вартістю майже 27 млн грн, конфісковано у власність держави», – йдеться у повідомленні митників. 

Нагадаємо, раніше на «Ягодині» собака знайшов у американця наркотики


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шестеро волинян стали призерами чемпіонату Польщі зі змішаних єдиноборств ММА
Наступна новина На Волині двоє людей захворіли на ботулізм
Останні новини
Схожі новини