Волинська облрада просить 150 мільйонів на добудову шахти №10 у Нововолинську

Волинська облрада просить 150 мільйонів на добудову шахти №10 у Нововолинську
Фото - БУГ

Депутати Волинської обласної ради подали звернення до Прем’єр-міністра Володимир Гройсмана та до голови Верховної Ради України Андрія Парубія, у якому просять виділити гроші на добудову шахти №10 у Нововолинську.

На добудову потрібно виділити 150 мільйонів гривень, йдеться у зверненні на сайті Волинської обласної ради.

«Це єдине підприємство гірничодобувного комплексу, яке будується в Україні за часів її незалежності. Його розвідані запаси становлять  близько 40 млн тонн вугілля. Готовність першої черги шахти до запуску складає 89 відсотків і знаходиться на завершальному етапі. Однак, упродовж останніх років на будівництво цього об’єкта з Державного бюджету виділяються вкрай незначні суми», – йдеться у зверненні.

За даними облради, у 2018 році на будівництво шахти виділили лише 10 мільйонів гривень, на 2019 рік запланували збільшити видатки до 25 мільйонів. 

«Такі незначні кошти не дадуть змогу продовжувати  будівельно-монтажні та прохідницькі роботи, забезпечити підтримку підприємства у безпечному стані, зберегти колективи шахтобудівельників та пом’якшити соціальну напругу серед багатотисячного колективу гірників міста Нововолинська. Лише для безперебійного та якісного обслуговування шахтних комплексів необхідно, за відповідними розрахунками, не менше 55 млн грн», – йдеться у документі.

Читати також: У Нововолинську шахтарі мітингують під міськрадою і погрожують іти на Київ. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судитимуть волинянина, який підпалив Дім молитви
Наступна новина У луцькому ЦУМі відкриють «Пузату хату»
Останні новини
Схожі новини