Волинська ОДА перевірить драмтеатр і обласну ДЮСШ. Будуть розбиратись, чи ефективно витрачають кошти

Волинська ОДА перевірить драмтеатр і обласну ДЮСШ. Будуть розбиратись, чи ефективно витрачають кошти

Волинська ОДА проведе управлінський аудит комунальних закладів культури та спорту. Будуть розбиратися, чи ефективно заклади використовують кошти. Головне завдання – налаштувати в комунальних закладах ефективний менеджмент. Почнуть перевірки з Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка та обласної дитячо-юнацької спортивної школи. На черзі – інші заклади культури та спорту.

Про це на своїй сторінці повідомив заступник голови ОДА Андрій Ярмольський.

«В обласному бюджеті на 2022 рік передбачили 55 млн грн на фінансування спорту і майже 158 млн – на культуру. Мало це чи багато? Звичайно, всі ми хочемо, щоб ці галузі фінансувалися набагато краще. Однак, спочатку нам слід розібратися, чи ефективно використовують кошти, які блага за них отримує область.

Від керівництва та депутатів Волинської обласної ради неодноразово звучали зауваження на адресу очільників окремих обласних підвідомчих установ щодо неефективності їх діяльності та непрозорості використання коштів обласного бюджету», – зазначає Ярмольський.

Додає, що будуть перевіряти усе: не лише документацію, а й організаційну структуру, ефективність управління, бачення перспектив розвитку, реальні рузультати. Також просять повідомляти, якщо вам відомі реальні факти про порушення чи зловживання, що мають місце в комунальних закладах.

Нагадаємо, керівник Волинського народного хору Олександр Стадник заявив, що скасовує концерти за межами області, через неможливість оплатити артистам добові. А згодом він розповів, що під «маркою Волинського хору діють шахраї».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ляшко заявив, що в Україні почався новий спалах ковіду, а епіцентр – західний регіон
Наступна новина Над вечірнім Луцьком літали винищувачі МіГ-29. Відео
Останні новини
Схожі новини