Волинські медики дорогою до лікарні «відкачали» чоловіка з інфарктом

Волинські медики дорогою до лікарні «відкачали» чоловіка з інфарктом
фото ілюстративне, джерело: domgosti.ru

Волинські медики врятували життя чоловікові з гострим інфарктом міокарду.

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Фейсбуці. 

До центральної оперативної диспетчерської надійшов виклик із одного з районних центрів області, в якому 49-річний чоловік скаржився на гострий біль за грудиною. За десять хвилин бригада ЕМД прибула на місце виклику.

Провівши об’єктивний огляд пацієнта та ЕКГ-дослідження, було встановлено діагноз: «Гострий інфаркт міокарду з елевацією сегмента ST». 

Фельдшерська бригада на місці виклику надала пацієнту необхідну медичну допомогу та розпочала його транспортування до реперфузійного центру .

У зв’язку з тим, що відстань до Луцької міської клінічної лікарні, де знаходиться реперфузійний центр, складала понад 122 км., хворому було запропоновано ввести лікарський препарат «Металізе», який розчиняє причину інфаркту міокарду – тромб у коронарній артерії. Аби не втратити дорогоцінний час, назустріч фельдшерській бригаді ЕМД виїхала лікарська бригада Ковельського відділення ЕМД.

О 20.40 бригади ЕМД зустрілися в районі с.Годовичі і в кареті швидкої успішно провели тромболізис.

За кілька хвилин після маніпуляції транспортування було продовжено. О 22.10 пацієнта госпіталізовано у реперфузійний центр, де о 23.00 проведено коронографію і стентування - процедуру механічного усунення перешкоди (тромбу і атеросклеротичної бляшки) в судині з допомогою каркаса (стента), метою якої є відновлення кровопостачання серця.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали новий гігантський мурал у Луцьку. ФОТО
Наступна новина Новий асфальт клали в калюжі: на Волині люди незадоволені ремонтом дороги
Останні новини
Схожі новини