Волинські митники попередили спробу недобросовісного експорту

Волинські митники попередили спробу недобросовісного експорту

У пункті пропуску Ягодин волинські митники тимчасово, до рішення суду, вилучили вантаж з товаром «фурнітура до дверей в асортименті» вагою понад 42 тонни та загальною фактурною вартістю понад 100 тис. дол. США.

Про це повідомляє Волинська митниця ДФС.

Причиною вилучення та складання протоколу про порушення митних правил став аналіз товаросупровідних документів, оформлених Київською митницею ДФС.

Зокрема, у них зазначалося, що зовнішньоекономічна операція експорту здійснюється на виконання контракту консигнації (реалізації товару) між українською та кіпрською компаніями.

Проте на офіційному сайті державного реєстратора компаній, підприємств та фірм на території Кіпру будь-якої інформації про контрагента з такою назвою, печаткою, реквізитами чи адресою не було виявлено.

Директора київського підприємства у судовому порядку притягнуть до адміністративної відповідальності за дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Згідно зі ст. 483 Митного Кодексу України передбачається накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Візуальний відтиск печатки неіснуючого кіпрського підприємства надісланий в правоохоронні органи для його вивчення щодо інших можливих правопорушень у сфері зовнішньоекономічної діяльності київського ТзОВ.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі - спалах захворювань на кір
Наступна новина На Волині у воді опинилося близько 2 тисяч гектарів
Останні новини
Схожі новини