Волинські митники протидіють незаконному експорту лісоматеріалів

Волинські митники протидіють незаконному експорту лісоматеріалів

Фахівці відділу оперативного реагування управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці спільно з правоохоронними органами викрили волинського підприємця, який протизаконно намагався експортувати дрова в Євросоюз.

Установлено, що за його дорученням митний брокер двічі впродовж місяця подавав до митного оформлення експортні декларації на товари «дрова колоті березові» та «дрова колоті грабові» загальною вартістю 95 тисяч гривень. Серед інших документів, відповідно до законодавства, до декларації додається сертифікат «про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій».

Перевіркою правоохоронних органів було доведено, що для отримання таких сертифікатів волинський підприємець підробив акти закупок, що посвідчують операції з придбання лісоматеріалів та відповідні підписи фіктивного продавця на накладних.

Такі дії у Митному кодексі України класифікуються як подання органу доходів і зборів документів, одержаних незаконним шляхом і, згідно зі статтею 483, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Головне фото – ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі будують новий сучасний комплекс, аналогів якому немає на Волині
Наступна новина «Коли «смітник» у душі». У селі біля Луцька чоловік не за призначенням використав контейнер для скла
Останні новини
Схожі новини