Волинські митники затримали авто «на бляхах» з підробленими документами

Волинські митники затримали авто «на бляхах» з підробленими документами

Три автомобілі на євро номерах із підробленими документами намагалися провезти через пункт пропуску «Ягодин».

Про це повідомляють у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Так, волинянин, перетинаючи кордон через пункт пропуску «Ягодин» на Volkswagen Passat, пред’явив нотаріальне доручення на право користування автомобілем, посвідчене нібито нотаріусом з м. Лодзь.

Мешканець Черкащини за кермом SkodaOctavia подав до митного контролю фіктивну довіреність від нотаріуса м.Слубіца. Громадянин Польщі, прямуючи в Україну на чужому VolkswagenGolf, скористався послугами аферистів, які підробили нотаріальне доручення Канцелярії нотаріальної м.Люблін.

«Волинська митниця ефективно протидіє таким спробам через налагоджені механізми взаємодії з уповноваженими органами іноземних держав. Перевірки автентичності поданих до митного контролю доручень зазначених Канцелярій нотаріальних Республіки Польща спростували факти їх офіційного посвідчення», – йдеться в публікації.

«Це не мій підпис, за номером реєстру значиться інша особа, документ є фальшивим», – висновки польських нотаріусів, ім’ям яких скористалися нечесні громадяни.

За фактами приховування від митного контролю, тобто за подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення транспортних засобів документів, отриманих незаконним шляхом, усі три автомобілівилучені на склад митниці.

Volkswagen Passat оцінено експертами у близько 130 тис грн, Skoda Octavia – 126 тис грн, Volkswagen Golf – у майже 90 тис грн.

Відповідно до ч. 1 ст.. 483 Митного Кодексу України громадян за вчинені порушення очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобілів та конфіскація цих транспортних засобів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Будинок звели, болото залишили: в Луцьку скаржаться на забудовника. ФОТО
Наступна новина На Волині під колесами авто загинула мати трьох дітей
Останні новини
Схожі новини