Волинські силовики розслідують справу колаборанта з Луганська

Волинські силовики розслідують справу колаборанта з Луганська

СБУ повідомила про підозру колаборанту, який погодився працювати в псевдопрокуратурі на окупованій території.

Про це інформує пресслужба Управління СБ України у Волинській області.

СБ України з’ясувала, що 34-річний житель Луганська в умовах воєнного часу перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. У травні 2022 року він добровільно погодився зайняти посаду заступника прокурора в незаконно створеному псевдоправоохоронному органі –  «прокуратурі Марківського району генпрокуратури ЛНР».

Читайте також: «Будем резать вас, уничтожать»: у Луцьку СБУ викрила колаборанта з Донбасу

Слідчі СБУ заочно оголосили колаборанту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте також: Волинянку, яка підтримує «рускій мір», взяли під варту


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький шоумен тимчасово очолить облмуздрамтеатр
Наступна новина У луцькій багатоповерхівці майже рік не працює ліфт
Останні новини
Схожі новини