Волинські «воїни» стали чемпіонами Європи з бойового самбо та призерами з MMA: як це було. ФОТО

Волинські «воїни» стали чемпіонами Європи з бойового самбо та призерами з MMA: як це було. ФОТО

Цьогорічна осінь для спортивного клубу «Воїн»  виявилась доволі результативною. Вихованці клубу повернулися з чемпіонатів Європи з бойового самбо та ММА справжніми чемпіонами та призерами!

Їхня участь та поїздки на змагання традиційно стали можливими завдяки підтримці Ігоря Палиці та його благодійного фонду «Тільки разом», а також за координації Федерацій ММА та бойового самбо України  у Волинській області.

Спортивний клуб «Воїн» функціонує в рамках соціального проекту Ігоря Алексєєва «Воїнами не народжуються», що передбачає не лише тренування в межах клубу, а виховання здорового покоління дітей  з правильними звичками та способом життя. 

«Воїни» – чемпіони Європи бойового самбо

До складу збірної України, яка в середині жовтня побувала в Чехії на Чемпіонаті Європи з бойового самбо серед юнаків, увійшло аж 9 вихованців клубу «Воїн». І хлопці повернулися зі змагань не з пустими руками:

Місюк Андрій, Робітницькій Олександр, Пасич Юрій та Юскевич Назар стали чемпіонами; Пасич Іван, Чайковський Максим, Михальчук Денис зайняли другі місця. А Ковальський Вадим - отримав бронзу.

«Завдяки зусиллям наших спортсменів Україна в командному заліку зайняла ПЕРШЕ командне місця. Успішний виступ бійця - це об’єктивна реальність, якою завершується процес реалізації задуму», - вважає старший тренер з СК «Воїн» Андрій Зінчук.

«Завдяки тісній співпраці тренерського складу СК «ВОЇН» та Федерацій ММА та бойового самбо України у Волинській області, а особисто з їхніми президентами - Михайлом Смолкою та Олександром Редьком, УСІ плани з підготовки спортсменів до чемпіонатів були реалізовані. Багатоетапний цикл тренувальних зборів, екіпіровка, спортивна база – все для наших збірників було вчасно», - вдячно зауважив тренер.

«Воїн» Олексій Бондаренко – бронзовий призер Чемпіонату Європи з ММА

Гордість та надія «Воїна»  Олексій Бондаренко у складі української збірної відстоював честь клубу та держави на чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств, що відбувся в іспанському Мадриді.

Олексій став бронзовим чемпіоном Європи, а збірна України посіла друге місце в командному заліку.

«Олексій Бондаренко провів два поєдинки з трьох можливих. Хто його суперники? Першим був представник Греції , Чемпіон Греції серед аматорів з ММА та класичної боротьби Герасимос Сіоутис. В першому раунді Бондаренко здобув перемогу больовим на руку. 

В другому поєдинку Олексій зустрівся з представником збірної Росії, бійцем СК «АХМАТ»  Касумом Касумовим. Чемпіон Росії , Європи та світу. Дуже досвідчений боєць. 

Олексій показав конкурентний бій... Застосовуючи різні техніки, вів боротьбу і мав реальні шанси для перемоги....Але не вистачило досвіду...», - поділився думками про бої Олексія Бондаренка тренер клубу «Воїн» Дмитро Василенко.

Але, за його словами, краще поразка від сильного, ніж легка перемога.

Перемоги вихованців – заслуга тренерів та меценатів

Усі перемоги вихованців клубу « Воїн» - це результат посиленої та тривалої підготовки, насичених тренувань та зборів.

Підготовка  хлопців-«воїнів» до чемпіонатів стартувала  ще влітку: спочатку підлітки, а потім дорослі вихованці клубу побували на тренувальних зборах в Кривому Розі – у славнозвісному клубі «Барс». Їх тренував заслужений тренер України, заслужений майстер спорту з кікбоксингу, заслужений працівник фізичної культури та спорту Володимр Коржак, який підготував понад 50 чемпіонів світу з кікбоксингу і тайського боксу.

Після нетривалого відпочинку тренери клубу «Воїн» підготували для хлопців потужні спортивні тренування з чемпіонами світу.

Так, в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з бойового самбо «воїни» тренувалися у компанії гостей-самбістів з Нетішина – заслуженого тренера України Геннадія Горохова,  багаторазового чемпіона світу Дмитра Бабійчука, чемпіонів світу та Європи - братів Дмитра та Владислава Парубченків та Ярослава Амосова.

У вересні тренували «воїнів» знову криворізькі спортсмени, щоправда вже у Луцьку. Володимир Коржак приїхав на Волинь разом із бійцями світового рівня -  вихідцем з «Барсу», чемпіоном світу з кікбоксингу Сергієм Адамчуком, який зараз тренується в Голландії, та вихованцями криворізького клубу – Дмитром Скляром та Кирилом Бистровим.

Після тренувань Володимира Коржака, волинські члени збірної України з бойового самбо відбули до Нетішина – на тренувальний збір із боротьби під керівництвом Геннадія Горохова.

Крім того, досягнення волинських «воїнів» були б неможливими, якби не спонсорська допомога та підтримка. Нагадаємо, що заняття у клубі, екіпіровка, участь у тренувальних зборах та поїздки на змагання є безкоштовними для вихованців «Воїна». Усі витрати беруть на себе спонсори клубу.

«Президенти Федерацій ММА та Бойового Самбо Михайло Смолка та Олександр Редько своєю фінансовою підтримкою,  постійною увагою та вчасною координацією дій створили гідні умови для якісного тренувального процесу.

Спонсори-партнери клубу Ігор Дудінський та Олег Тарасюк безперервно турбуються  фінансовим забезпеченням тренувального процесу та матеріально-технічної бази.

Дякуємо Ігорю Алексєєву і його соціальному проекту «Воїнами не народжуються»,  в рамках якого діє СК «Воїн», та депутату Верховної Ради Юрію Савчуку за вчасну підтримку та розуміння труднощів спорту.

Директору клубу «Воїн» Сергію Поліщуку - за цілодобову турботу та вміле керівництво. Окремо хочеться відзначити особисту допомогу та підтримку Ігоря Палиці та його Фонду «Тільки разом». Завдяки участі Ігоря Палиці спорт став безкоштовним для декількох сотень юних волинян. Це меценацтво в чистому вигляді», - розповів тренер «Воїна» з ударної техніки Дмитро Василенко.

Тренери – чемпіони!

Крім хлопців, які відвідують «Воїн»,  досягненнями може похвалитися і тренерський склад. Тренер клубу Василь Корець, який навчає дітей греко-римській боротьбі у відкритій влітку філії спортклубу в селі Деревок Любешівського району, став спочатку бронзовим призером Чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед ветеранів, а нещодавно повернувся з Марокко, звідки теж привіз «бронзу»!

У листопаді на волинських «воїнів» теж чекає чимало змагань – зокрема, Кубок України з бойового самбо серед дітей та дорослих,чемпіонат України з рукопашного бою та Кубок Заходу з ММА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 800 тисяч гривень допомоги за півроку: у фонді «СТОПРАК» прозвітували про роботу
Наступна новина Розробник луцького шрифту – серед переможців всеукраїнського конкурсу дизайнерів
Останні новини
Схожі новини