Волинський капелан розказав, як потрапив під обстріли на Сході

Волинський капелан розказав, як потрапив під обстріли на Сході
Священик Роман Скірак (фото: Район.in.ua)

Священик з Шацька Роман Скірак розповів, що двічі потрапляв під обстріли на Сході України.

Вперше у зону проведення АТО священик поїхав у 2015 році, - пише Район.in.ua.

«Перед поїздкою на Схід я пройшов п’ятиденні курси, де мене вчили азів тактичної медицини, психології, техніки безпеки. Перша моя поїздка була в прикордонні війська, які дислокувалися біля Маріуполя. Зізнаюся, їхати було страшно. Але після прибуття на місце відчуття змінилися. Я відправляв у капличці служби, сповідав, причащав і просто спілкувався з бійцями», - розказав Роман Скірак.

Він зазначив, що більшість військових просто хотіла виговоритися, розповісти про проблеми.

Священик додав, що двічі потрапляв під обстріли. Перший раз у Мар’їнці, другий – як поверталися зі Щастя в Станицю Луганську.

«У Щасті ми тоді провідали наших хлопців, вивантажили допомогу і поверталися назад вже поночі, приблизно о 23.00. Як розповіли нам згодом, у такий час на вулиці ніхто не ходить, а ми насмілилися їхати, ще й біля блокпоста сепаратистів. Звідти почали прицільно стріляти по нас з автомата. Дякувати Богу, не влучили, і ми благополучно виїхали з зони небезпеки», - поділився капелан.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як врятувати Світязь від обміління
Наступна новина Скільки діток народилося у Луцьку 15 січня
Останні новини
Схожі новини