Волинського екснардепа Лапіна допитуватиме СБУ

Волинського екснардепа Лапіна допитуватиме СБУ

Ветеран АТО, екснардеп Верховної Ради VIII скликання волинянин Ігор Лапін заявив, що СБУ викликала його на допит щодо прориву блокади Луганського аеропорту в 2014 році.

“Ну що друзі? СБУ. Напевне що ми розпочинаємо новий етап у житті. Іду на допит в Службу безпеки України з приводу убієнних мирних московських граждан під час прориву блокади Луганського аеропорту”, – написав він у Фейсбуці.

В управлінні СБУ у Волинській області прокоментували цю інформацію:

«У 2014 році поліцією Луганщини розпочате кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України. Згодом Генеральна Прокуратура України передала розслідування провадження до Служби безпеки України.

З метою з’ясування усіх обставин справи спецслужба вирішила допитати усіх очевидців подій 2014 року як свідків. Зокрема, сьогодні у приміщенні Управління СБУ у Волинській області представники спецслужби з Луганська планують допитати осіб як свідків у кримінальному провадженні.

Усі дії відбуваються виключно у правовому полі з чітким дотриманням вимог законодавства».

Військова діяльність

Ігор Лапін брав участь у антитерористичній операції на Донбасі з червня 2014 р. Командував 2-ю штурмовою ротою “Захід” 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар” (в/ч ПП В 0624), підпорядкованого ЗСУ.

Відомий під позивним “Зола”. Під його керівництвом було звільнено 8 населених пунктів в Луганській області, зокрема Щастя, Георгіївка, Лутугине, Успенка, Новосвітлівка та Хрящувате.

Штурмовий підрозділ брав участь у звільненні Красного Яру, а під час операції зі звільнення Вергунського роз’їзду біля Луганська знищив бійців російського спецпідрозділу по боротьбі з тероризмом “Гюрза” та частину групи колаборанта Олександра “Бетмена” Бєднова.

Операція зі звільнення населеного пункту Георгіївка під керівництвом “Золи” визначається як прорив блокади Луганського аеропорту.

Після бою за Хрящувате Лапін лікувався у військовому шпиталі. У подальшому повернувся в зону АТО, перебував на Луганській ТЕЦ, брав участь в обороні Щастя.

Читати також: Зеленський призначив начальника СБУ на Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як смакувати крафтовим пивом: поради від «Карабаса Барабаса»
Наступна новина Перетворити військову форму в «одежину миру». У Луцьку художник розпочав флешмоб
Останні новини
Схожі новини