Волинян запрошують на театралізований «Торчинський ярмарок»

Волинян запрошують на театралізований «Торчинський ярмарок»
Фото ілюстративне

31 липня у Торчині відбудеться театралізований фестиваль "Торчинський ярмарок", в межах якого відтворять традиції ярмаркування середини ХVI століття.

Про це повідомили на сторінці заходу у фейсбуці. 

"Театралізований фестиваль "Торчинський ярмарок" перенесе нас у середину ХVI століття до дня, коли містечко отримало магдебурзьке право, а з ним привілей проводити ярмарки. На них з’їжджалися купці й мандрівні актори звідусіль, а театрально-циркові дійства користувалися небувалою популярністю. Ми пройдемося локаціями - століттями розвитку Торчина й околиць і будемо вражені історією, що оживає", – пишуть організатори заходу. 

На відвідувачів фестивалю чекають середньовічні хода, фарси, театралізовані дійства, пересипані розповідями про історію Торчинської громади, танці, ремісничі видовища, квести й фотосесії, концерт із використанням старовинних інструментів, екскурсії, вистави та лекторії.

Також у програмі – великий ярмарок за участю майстрів народних ремесел та виробників харчової продукції регіону.

Організовують фестиваль Мистецьке об'єднання "стендаЛь" та Торчинська громада. Театралізація - незалежний театр ГаРмИдЕр за підтримки партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Український культурний фонд, Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ), Державне агентство розвитку туризму України.

Читати також: На Волині – фестиваль з екстримального водного туризму


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де на Волині встановлені радари швидкості
Наступна новина Троє волинян цьогоріч потрапили до Ukraine Global Scholars
Останні новини
Схожі новини