Волиняни вкотре нарікають на свавілля земельних чиновників

Волиняни вкотре  нарікають на свавілля земельних чиновників

Сьогоднішнє засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань земельних відносин в черговий раз проігнорували предаставники головного управління держгеокадастру у Волинській області.

Про те, що чиновникам постійно  спрямовують офіційні запрошення заявив голова комісії Володимир Кучер. "Четверте засідання поспіль упаравління держгеокадастру не з'являється, тоді як питання, які розглядає комісія - сфера їхньої компетенції", - зауважив депутат.

Зокрема, на сьогоднішньому засіданні розглядалося питання про звернення жителів села Любешівська Воля  щодо землі відведеної під випас в ур. "Поплави".

Представник громади Василь Котисько розповів, що земельна ділянка площею 54 га була виділена управлінням держгеокадастру одному з львівських підприємств для вирощування горіхового саду. У той же час, місцеві жителі стверджують, що мають    державні акти на цю землю. Вони припускають, що масив цікавий підприємцям не для садівництва, а для користування надрами бурштину.

Комісія вирішила спрямувати листи до керівників правоохоронних органів області з проханням провести перевірку за фактами, викладеними у зверненні. Депутати також звернуться до Любешівської РДА, Любешівської райради та Любешівської ОТГ з проханням розібратися і ситуації.

Між тим, є нарікання на рішення й у самій Любешівській ОТГ. Депутати розглянули звернення мешканки с. Бірки Валентини Романчук. Дітям  жінки, які ще не скористалися правом на землю,   відмовили у виділенні   ділянки поруч з садибою пані Валентини. Між тим, ще з  польських часів    різні покоління родини фактично користувалися  цією землею. В той же час,   рішення сесії ОТГ  щодо цієї ділянки - в користь інших селян, а не дітей Валентини Романчук, які мали  такі ж самі права.

Члени комісії визнають, що в згаданому випадку   формальних порушень ніхто не допустив, однак питання можна було би вирішити так, щоб на локальному рівні не провокувати внутрішніх конфліктів між жителями села, тому Любешівську ОТГ проситимуть переглянути своє рішення.

Попередньо депутат Михайло Імберовський звернувся за роз'ясненнями у ситуації до старости с. Бірки.

Назріває конфлікт і у с. Старий Загорів Локачинського району. В цьому "постаралися" чиновники головного управління держгеокадастру у Волинській області. Про ситуацію розповів сільський голова  Ростислав Остапчук.

Історія не нова для Волині: місцевим атовцям земельні чиновники виділяють землю на місці громадського пасовища. Сільський голова стверджує, що за межами населених пунктів є й інші землі, які можна виділити під забудову.

На питання, чому атовців та їхніх земляків стикають лобами відповісти було нікому, адже, як відомо,  чиновники держгеокадастру засідання земельної комісії проігнорували.

Вочевидь, рекакції на цю ситуацію  варто очікувати на черговій сесії обласної ради, яка скликана на 4 квітня. Адже тимчасова контрольна комісія з питань земельних відносин має намір прозвітувати перед депутатами про проведену роботу.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Одесі свободівці захопили готель
Наступна новина Прес-конференція з нагоди Міжнародного дня лісів. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини