Волиняни, які повертаються з-за кордону, масово відмовляються від обсервації

Волиняни, які повертаються з-за кордону, масово відмовляються від обсервації

Більшість з тих, хто повертається з-за кордону на Волинь, відмовляється від обсервації поза домом. Натомість люди обіцяють дотримуватись самоізоляції, але й тут є порушення.

Про це під час брифінгу у середу, 22 квітня, заявила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні обов’язкова 14-денна обсервація (перебування під наглядом поза домом) для усіх, хто повертається з-за кордону. Це спричинило сутички з поліцією на пункті пропуску «Ягодин». Тоді в ОДА погодились на компромісний варіант – робити усім на кордоні експрес-тести на коронавірус (вони менш точні, ніж лабораторні). Тих, у кого експрес-тест покаже позитивний результат, відправляють на обсервацію, а решті виписують протоколи про порушення карантину і відпускають на самоізоляцію.

«Обов’язкова обсервація – досить важкий процес. Не можу сказати, що всі сходу погоджуються на обсервацію. Навпаки – всі масово не погоджуються і запевняють, що будуть на самоізоляції вдома. Хоча ми маємо факти порушення самоізоляції. На таких людей поліція складає протоколи», - сказала Тетяна Щербак.

З її слів, наразі на обсервації перебуває 8 людей, в яких експрес-тест показав позитивний результат. Їхні аналізи тепер перевіряють в лабораторії. Загалом же в області – 11 людей на обсервації. Більшість з них – у приміщенні військового ліцею у Ковелі. Також є місця для обсервації у Любомльському районі та Луцьку.

При цьому лише з 16 по 21 квітня через «Ягодин» повернулось в Україну 2250 людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Людський фактор». Чому на волинських карантинних постах перевіряють не усі авто
Наступна новина Ігор Ващенюк звільнився з посади головного медика Волині
Останні новини
Схожі новини