Волинянин отримав важкі опіки борщівником

Волинянин отримав важкі опіки борщівником
джерело фото: superagronom.com

 

55-річний чоловік отримав опіки ніг борщівником.

Про це повідомляють у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Так, до медиків надійшов виклик від громадян, які повідомили про те, що їхній 55-річний сусід кілька днів тому отримав опіки невідомого походження і нині почуває себе дуже погано. Приїхавши на виклик, керівник бригади ЕМД оглянула хворого і встановила діагноз: опік борщівником І-ІІст. обох кінцівок (в ділянці стоп).

Виявилось, що кілька днів тому, перебуваючи в гостях у сусідньому районі, чоловік без взуття пішов на прогулянку і неодноразово наступив на свіжоскошені стебла борщівника. Кілька годин потому відчув утруднене дихання, на яке спочатку уваги не звернув. А вже за кілька днів на ступнях з’явилося почервоніння, набряки, потім пухирі, які зробили чоловіка майже не ходячим.

Чоловік не знав, що навіть одноразове доторкання до борщівника може призвести до опіків 1-3 ступенів. Особливо небезпечним є те, що дотик до рослини не дає жодних неприємних відчуттів і людина просто не звертає на це увагу. Крім того борщівник є дихальним алергеном і має сильний запах, який відчутно на відстані до п'яти-восьми метрів.

Бригада ЕМД надала хворому необхідну медичну допомогу на місці виклику і транспортувала його для подальшого лікування до лікарні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У маленького волинянина – рідкісна генетична хвороба, просять допомоги
Наступна новина Наречена жорстко зганьбила нареченого на весіллі і поїхала геть
Останні новини
Схожі новини