Волинянка стала кращою спортсменкою з інвалідністю 2023 року

Волинянка стала кращою спортсменкою з інвалідністю 2023 року

У Волинському регіональному центрі з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» відбулося нагородження кращих спортсменів та тренерів 2023 року.

З почесною місією побував на зустрічі і голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук, адже серед переможців у категорії «Кращий спортсмен» - Анна Айсанова з села Вишеньки Рожищенської громади, – йдеться на сайті міськради.

«Ми переживаємо складні випробування, спершу пандемією, а сьогодні й війною. Однак це не заважає нашим спортсменам демонструвати свої найкращі результати на міжнародній арені. Завдяки їх досягненням здіймається синьо-жовтий прапор та звучить державний Гімн України.

Ми сьогодні бачимо, як відроджується українська нація нескорених, яка для усього світу стала взірцем мужності, стійкості, самовідданості та самопожертви. Наші спортсмени паралімпійці та дефлімпійці сьогодні творять дива на міжнародних спортивних аренах, - наголосив у своєму вітальному слові заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

Для визначення переможців у кожній з номінацій – «Кращий спортсмен», «Кращий тренер-викладач» та «Талант року» - враховувалися результати міжнародних і всеукраїнських змагань: Паралімпійські і Дефлімпійські ігри; чемпіонати та Кубки світу і Європи; чемпіонати та Кубки України, а токож Всеукраїнська спартакіада «Повір у себе».

Під час нагородження очільник Рожищенської громади Вячеслав Поліщук вручив посвідчення про присвоєння спортивного звання «Майстер спорту України міжнародного класу» та Сертифікат на тридцять тисяч гривень чемпіонці світу 2023 року, бронзовій призерці Чемпіонату світу з веслування академічного, мешканці села Вишеньки Рожищенської ТГ Анні Айсановій.

Зауважимо, у вересні в столиці Сербії Белграді відбувся Чемпіона́т сві́ту з академі́чного веслува́ння 2023. Змагання стали основним етапом відбору на Олімпійські та Паралімпійські ігри у Парижі-2024.

За підсумками кваліфікаційного запливу 25-річна Анна Айсанова виборола місце у фіналі і у запливі на дистанції PR2 парні одиночки-жінки з часом 12:03.39 здобула золото та стала чемпіонкою світу з веслування академічного серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На виїзд з України очікують понад пів тисячі автівок та 50 автобусів
Наступна новина Громада на Волині придбала FPV-дрони та тепловізійне обладнання для ЗСУ
Останні новини
Схожі новини