«Волинянці» – 60. Відбувся святковий концерт

«Волинянці» – 60. Відбувся святковий концерт
«Волинянка» дала концерт до свого ювілею

Відбувся святковий концерт з нагоди 60-річчя народного аматорського ансамблю танцю «Волинянка» та 55-річчя народного аматорського оркестру народних інструментів «Волинянка».

Захід провели 10 листопада у Палаці культури міста Луцька, повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

За високий професіоналізм, вагомі творчі здобутки, розвиток та популяризацію народного мистецтва, збереження української культури та активну участі у мистецькому житті міста Подяками міського голови отримали керівники та артисти народного аматорського ансамблю, народного аматорського оркестру народних інструментів «Волинянка».

Також учасників колективів-ювілярів нагородили Подяками департаменту культури Луцької міської ради.

Читати також: Як луцька школа № 9 відсвяткувала ювілей

Довідково
Колектив створений у 1959 році. У 1960-му йому присвоїли звання «народний аматорський».
Кількість учасників – 42. У репертуарі ансамблю – українські народні танці та танці волинського регіону, зокрема «Волинська полька», «Волинська кадриль», «Поліська полька», «Буянський скакунець», «Гупали», «Черчениця», жіночий хоровод «Кладочка», «Танець з решітками». Це цілісні динамічні хореографічні сцени масових народних гулянь, які увібрали в себе основні риси українського фольклору.
Ансамбль танцю «Волинянка» – член Української секції СІОФФ. Ансамбль успішно презентував український фольклор на міжнародних конкурсах і фестивалях у Польщі, Угорщині, Югославії, Молдові, Німеччині, Греції, Мальті, Тунісі, Лівії, Туреччині, Чехії, Словаччині, Італії, Франції, Словакії, Швеції, Ізраїлі, Португалії, Єгипті, Англії, Росії, Туреччині, Швейцарії, Китаї, Бельгії.
Керівник колективу та постановник, заслужений працівник культури України – Олег Козачук.

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голосування за проєкти бюджету участі Луцька продовжили
Наступна новина Через «сумнівні статки» ексголову Волинського апеляційного суду нагородили антипремією
Останні новини
Схожі новини