Володимир Бондар обговорив питання адаптації лісового господарства до змін клімату

Володимир Бондар обговорив питання адаптації лісового господарства до змін клімату

Українська делегація під керівництвом заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря перебуває в Республіці Австрія для обміну досвідом та налагодження співпраці у галузі лісового господарства.

Зокрема, у вівторок, 19 червня, відбулася зустріч та обговорення низки питань у Лісовому дослідницькому центрі щодо адаптації лісового господарства до змін клімату, – йдеться на сторінці Державного агентства лісових ресурсів України у Facebook.

Австрійські дослідники мають детальну інформацію щодо як позитивних, так і негативних наслідків змін клімату. Наприклад, за їхніми даними, ялина зараз має кращий приріст, однак за наступні 30 років ця порода дерев, основна для Австрії, може зникнути.

Читати також: Депутат в темі - Володимир Бондар: Мораторієм на експорт кругляка ми стимулюємо банальне лісопиляння

Також заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар та директор австрійського Лісового дослідницького центру Пітер Майер обговорили питання щодо підготовки національної звітності по Рамковій конвенції ООН зі змін клімату. Австрійські лісівники звертають увагу на те, що у найближчій перспективі матимемо великі проблеми зі станом лісового господарства внаслідок погіршення стану лісів та короїдного всихання.

Володимир Бондар також зазначив, що проблема поширення короїдів та масового всихання лісів дуже актуальна для України.

«Дуже добре, що австрійські науковці та лісівники порушують питання “біологічної пожежі” на глобальному рівні. Ми повністю їх підтримаємо задля спільної боротьби зі шкідниками лісу. Сподіваюся, що рішення, які будуть прийняті в подальшому, сприятимуть адаптації українського законодавства до більш швидкого реагування на зміну клімату. І як наслідок — до швидких та ефективних дій у боротьбі з короїдом та всиханням», - підкреслив Володимир Бондар.

Читати також: «Відповідальності за ці питання ніхто не несе», - Володимир Бондар про видобуток бурштину

Окрім того, під час зустрічі австрійська сторона презентувала особливості комунікації з громадськістю та досягнення роботи Лісового діалогу. Вони домоглись за участю більш ніж 85 організацій та відомств узгодити стратегію та план дій на період після 2020 року.

Також українські та австрійські лісівники обговорили питання організації подальшої співпраці. Визначили тематику проведення тренінгів та семінарів в Україні для поширення досвіду Австрії у запобіганні наслідків зміни клімату, комунікації з громадськістю.

Читати також: Володимир Бондар обговорив вплив змін клімату на лісове господарство з колегами зі Словенії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина День літнього сонцестояння: прикмети та традиції
Наступна новина На Волині псевдоволонтер збирав гроші з липовими документами
Останні новини
Схожі новини