Волонтер із Волині відправив півтори тонни копченого м'яса для військових. ВІДЕО

Волонтер із Волині відправив півтори тонни копченого м'яса для військових. ВІДЕО

Валентин Войчун волонтерить із перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Дружина допомагає маринувати м'ясо, а товариш возить його військовим на передову. 

Про це Валентин Войчун із села Гать Луцького району розповів Суспільному.

З його слів, за пів року волонтерства разом з іншими однодумцями завезли на передову півтори тонни копченого м’яса і 16 тисяч банок тушкованого. Оголошення про збір грошей для закупівлі м’яса розмістив у соціальних мережах.

«Спочатку почав по людях збирати, варити каші, тушковане м'ясо, бо було більше грошей і вистачало на тушкованку. Разом із Воютином кололи свині наполовину. М’ясо на тушкованку пускали, а сало коптили та відправляли хлопцям адресно», – говорить Валентин Войчун.

Для того, аби готувати бочок і кури для українських воїнів, чоловік спеціально купив коптилку. Спочатку, – розповідає, – три доби маринує м’ясо, а далі — коптить. Процес триває дев'ять годин.

Допомагає чоловіку тушкувати і коптити м’ясо для захисників дружина Наталія. Жінка говорить, що часу для такої справи не шкодує.

Возить копченості українським захисникам товариш Валентина Войчуна, волонтер Ігор Шевчук. Продукти, – говорить чоловік, – возить переважно, артилеристам 14-ої бригади імені князя Романа Великого

Наступного тижня Ігор Шевчук вчергове вирушить на схід країни. Бійцям він повезе копченості, які уже готує Валентин Войчун.

Читайте також: Тепер тут штаб «Старе місто». Інклюзивна луцька кав'ярня волонтерить


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують безвісти зниклого жителя Ківерців. ФОТО
Наступна новина У Луцьку водій врізався в автомобіль і дерево
Останні новини
Схожі новини