Восьмеро волинян ходили в 3-денний велопохід у «диких умовах»: як це було. ФОТО

Восьмеро волинян ходили в 3-денний велопохід у «диких умовах»: як це було. ФОТО

Любителі велотуризму та активного відпочинку мали прекрасну нагоду побувати у найвіддаленіших та найтаємничіших місцях Цуманської пущі, що на Волині в рамках триденного велопоходу «В диких умовах».

Захід відбувся 10 -12 серпня, – йдеться у Facebook на сторінці Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща». 

Під час велопоходу учасники відвідали цікаві місця природи, історико-культурні пам’ятки та об’єкти природно-заповідного фонду. Подорож пролягала як територією національного парку, так і суміжними територіями в історичних межах Цуманської пущі.

Приємна прохолода диких лісових стежин, що чергувалися з болотистим та піщаним бездоріжжям, освіжаюче купання в лісових ставках, споглядання історико-культурних пам’яток та мальовничих волинських ландшафтів, відпочинок та ночівля на лісових галявинах, прогулянки серед вікових дубів та сосен – всім цим мали змогу вповні насолодитись учасники подорожі.

Окрім того, це була чудова нагода для учасників мандрівки відпочити від цивілізації та доторкнутись до світу тварин та птахів.

Похід протяжністю 112 км зібрав 8 учасників з Луцька та Ківерців. Маршрут: зал. ст. «Цумань» – смт Цумань – ур. Богуславка – с. Берестяни – с. Гораймівка – с. Холоневичі – ур. Пийло – ландшафтний заказник Кормин – ур. Брак – джерело біля с. Сильне – вікові дуби в с. Городище – ур. Майдан – ур. Болярка – с.Котів – зал. ст. «Пальче».

Окрім мальовничих лісових краєвидів, маршрут був насичений історичними пам’ятками. Зокрема, учасники мали змогу оглянути фортифікаційні споруди австро-угорської та російської армій періоду Першої світової війни, давньоруські городища та могильники, старі дерев'яні церкви.

Під час мандрівки вдалося побачити багато представників дикої природи: сирійського дятла, пару жовни чорної (найбільшого європейського дятла), безліч білих лелек, сірих чапель, чепуру велику, канюків, веретільницю ламку, багато різних бабок, метеликів тощо. Пощастило спостерігати і таких рідкісних птахів як чорний лелека (2 пари у різних частинах парку) та сірий журавель (2 пари, одна з них з виводком).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На аеродромі у Луцьку розпочалось будівництво. ВІДЕО
Наступна новина Луцькрада «перекинула» кошти з Центру реабілітації воїнів АТО на 27-му школу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини