Вперше для ПЦУ: владика Михаїл привезе з Єрусалиму Благодатний вогонь

Вперше для ПЦУ: владика Михаїл привезе з Єрусалиму Благодатний вогонь
Делегація з Луцька, яка поїхала за Благодатним вогнем. Разом із владикою Михаїлом депутат облради Микола Буліга

Сьогодні, 27 квітня, о 19:30 у термінал «D» Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибуде рейсовий літак з Благодатним вогнем з Єрусалиму, який привезе в Україну делегація священнослужителів та мирян Православної Церкви України, серед якої митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це повідомили в Релігійно-інформаційній службі України.

Після приземлення літака у Києві делегація Православної Церкви України передасть Благодатний вогонь громадам з різних куточків України та капеланам – фронтовим священикам, які повезуть вогонь українським солдатам на передову. Також делегація поспілкується із пресою.

Координатор акції передачі Благодатного вогню в Україні Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповість про традицію Великоднього благодатного вогню та про участь української делегації у єрусалимській церемонії.

Нагадаємо, Благодатний вогонь – поширена в православ'ї назва вогню, що використовуться в великодній церемонії виносу Святого Світла з Гробу Господнього, в Храмі Воскресіння Господнього. У день Страсної Суботи віруючі Православної Церкви очікують звершення в Єрусалимі церемонії сходження Благодатного Вогню в храмі над Гробом Господнім, яке протягом століть з року в рік відбувається в Єрусалимі. Чин сходження Благодатного вогню здійснює в кувуклії (каплиці) Гробу Господнього особисто Єрусалимський Патріарх. Потім християни поширюють вогонь свічками і спеціальними лампами по всьому світу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У соборі в центрі Луцька вже почали святити паску
Наступна новина На Волині у «доросле життя» випустили 80 фазанів
Останні новини
Схожі новини