Впроваджувала стандарти російської освіти: освітянці з днр на Волині винесли вирок

Впроваджувала стандарти російської освіти: освітянці з днр на Волині винесли вирок

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури Луцький міськрайонний суд в порядку спеціального судового провадження  за відсутності обвинуваченої визнав 46-річну жительку міста Волноваха Донецької області винуватою у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це інформує прокуратура Волинської області.

 Доведено, що після окупації Волновахи військами російської федерації жінка, яка обіймала посаду заступника директора закладу освіти, погодилася працювати заступником директора з виховної роботи у незаконно створеному «муніципальному бюджетному освітньому закладі «Волноваська школа №5» так званого «міністерства освіти і науки днр».
 
Надалі вона впроваджувала в єдиній функціонуючій у Волновасі школі стандарти освіти держави-агресора,  просувала ідеї проросійської спрямованості, незворотного і стабільного існування на теренах Донецької області влади рф та наративи «руского міра», а також неодноразово брала участь у агітаційних «освітніх» заходах окупаційної влади.

Суд призначив їй максимальне передбачене за такий злочин покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в освітніх закладах, органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах державної чи комунальної власності та займатися освітньою та виховною діяльністю на строк 15 років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку показали найкращі вінтажні фото. ФОТО
Наступна новина Сьогодні на Волинь привезуть полеглих Захисників
Останні новини
Схожі новини