Врятована з маріупольського пологового народила дівчинку. Її назвали Вероніка

Врятована з маріупольського пологового народила дівчинку. Її назвали Вероніка
Маріанна урятувалась під час обстрілів пологового будинку військами РФ у Маріуполі, 9 березня 2022 року. Фото: АР

9 березня війська Росії обстріляли лікарню і пологовий будинок у Маріуполі. Це місто в Донецькій області залишається в облозі РФ, росіяни не дозволяли проводити евакуацію, українська влада заявила, що там - гуманітарна катастрофа.

Унаслідок обстрілу пологового 17 людей дістали поранення, троє загинули, серед них дитина.

Серед тих, кому вдалось урятуватись - Маріанна. Вона була на 9-му місяці вагітності й мала народити саме в цей день, - пише «Суспільне».  

***

10 березня Маріанна народила доньку – її назвали Веронікою, дівчинка народилась вагою 3200. Водночас на сторінку в соцмережах Маріанни почались атаки з російських акаунтів, її звинувачують у тому, що вона нібито акторка, яка взяла участь у постановці української влади.

Влада РФ визнала, що свідомо обстріляла пологовий - глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що російські військові обстріляли будівлю, бо там нібито база батальйону «Азов».

Це неправда, фотографії з місця події свідчать, що унаслідок обстрілу постраждали мирні люди, серед яких багато породіль. Зазначимо, що з початку вторгнення армія РФ вбила в Україні більше цивільних, ніж військових.

«Суспільне» поспілкувалось із тіткою Маріанни Тетяною, яка зараз живе закордоном.

Тетяна, тітка Маріанни

У Маріанни були призначені пологи на 9 березня. Її шпиталізували раніше, бо через обстріли ні швидкою, ні автомобілем не могли б привезти потім. Через це її помістили у найближчу від дому лікарню. Поруч дитяча лікарня і пологовий.

Контакту з родичами у мене не було, бо в Маріуполі немає зв'язку. Тому я зареєструвалася у всіх маріупольських чатах в телеграмі. Відстежувала, які будинки розбомбили, щоб розуміти, чи родичі живі.

Потім я дивлюся - є інформація, що розбомбили пологовий і дитячу лікарню. Ви можете уявити мій стан. Серце розривалося. Думала, Маріанна померла. А через годину бачу, що її фото виклали у соцмережі.

Маріанна евакуюється з пологового будинку у Маріуполі після обстрілів російською армією, 9 березня 2022 року. Фото «Associated Press»

Куди їх евакуювали, я не знала. Сьогодні з'явився зв’язок, я сконтактувала з її чоловіком. Він сказав, що вчора о 12:00 Маріанна народила дівчинку. До того зв’язку фактично не було.

Чоловік вийшов на зв’язок буквально на кілька секунд. Сказав, що вони живі, Маріанну евакуювали. Зрозуміло, що швидше за все народжували у бомбосховищі, бо там безперервні обстріли по всьому місту.

Дівчинку назвали Вероніка - «переможна».

Волонтер працює всередині пошкодженого в результаті обстрілу пологового будинку в Маріуполі, Україна, середа, 9 березня 2022 року. Фото Evgeniy Maloletka / AP

Зараз Маріанні пишуть образливі коментарі у соцмережах і звинувачують в тому, що фото, на яких вона зображена, постановка. Через це боюся за її безпеку.

Обстріли в місті розпочалися ще 24 лютого і не було можливості виїхати. Інакше Маріанна могла б народити в автобусі десь в дорозі. Про їхні плани нічого не знаю, не маю нормального зв’язку з нею. Просто у відчаї.

Маріанна разом із чоловіком і донькою, 11 березня 2022 року, Маріуполь. Фото: АР

Авторки: Анастасія Коріновська, Христина Гаврилюк

Читати також: Волонтерський мурашник в театрі. Як лучани об’єднуються задля перемоги


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під час обстрілу аеродрому загинуло двоє лучан
Наступна новина Міноборони Білорусі назвало фейком інформацію про удар по їхній території
Останні новини
Схожі новини