Вже цьогоріч середня зарплата в Україні може скласти 10 тис. грн

Вже цьогоріч середня зарплата в Україні може скласти 10 тис. грн

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зараз можливостей для підвищення мінімальної зарплати немає, однак середня зарплата по Україні може зрости до 10 тис. грн. 

Про це повідомляє mind.ua.

«Ми зробили системний крок в напрямку до того, щоб розморозити зарплати в цілому. Можна сказати, що ми почали повертати борги працюючим українцям, тому що їхня праця довгий час недооцінювалася. Мінімальна заробітна плата підштовхнула середню зарплату. Я вважаю, що в цьому році середня заробітна плата вже може бути близько 10 тис. грн», – сказав Володимир Гройсман.

Премʼєр-міністр наголосив, що в наступні чотири роки Україна повинна погасити $27 млрд боргів.

На думку українського премʼєра, такі зовнішні борги справляють великий тиск на національну економіку і стримують розвиток країни.

«Чи можемо ми самостійно управляти таким боргом без зовнішньої підтримки? Поки що ні. Буде економіка зростати більше – зможемо мати більше можливостей. Але нам все ж потрібна зовнішня підтримка», – сказав він.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин побив неповнолітнього сусіда, бо той грався домофоном
Наступна новина На Волині грабіжник, якого застали на крадіжці, вистрибнув у вікно
Останні новини
Схожі новини