Як довше залишатися ситим: поради дієтолога

Як довше залишатися ситим: поради дієтолога

Якщо ви відчуваєте голод незадовго після обіду, вам варто переглянути свій раціон. Адже деякі продукти провокують голод, а інші навпаки – на довго дають відчуття ситості.

Як розповідає дієтолог Оксана Скиталінська у своєму Facebook, щоб заглушити голод, не варто налягати на перекуси. Оскільки після перекусів так само хочеться їсти, особливо, якщо це яблуко, апельсин чи якийсь "дієтичний" хлібець.

Крім того, наголошує експерт, часті прийоми їжі утримують високі рівні інсуліну в крові, а це спричинює запалення, а у подальшому – інсулінорезустентність, що є фактично цукровим діабетом 2 типу.

Щоб на довше зберегти відчуття ситості, кожен прийом їжі повинен складатися із страв із низьким глікемічним індексом (ГІ). Це овочі, трохи зернових, бобові, білкові страви, поєднані з корисними жирами.

А от будь-який десерт автоматично підніме ГІ і чим вищим він буде, тим швидше ви знову захочете їсти, – вказує Скиталінська.

За словами дієтолога, 2-3 разове харчування зменшує ризик запальних процесів, сповільнює зношування та старіння організму.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Їжа: шкода та користь
Наступна новина Лучани самотужки затримали п'яного водія та передали його поліції. ФОТО
Останні новини
Схожі новини