Обшуки в монастирі упц на Волині: як коментують монахи і що там знайшли. ВІДЕО

Обшуки в монастирі упц на Волині: як коментують монахи і що там знайшли. ВІДЕО

У Миколаївському Милецькому чоловічому монастирі Володимир-Волинської єпархії, що в селі Мильці на Волині, 7 грудня СБУ провела обшук. Перевіряли усі приміщення. Монахи на обшук очікували.

Про це розповів Суспільному намісник монастиря архімандрит Леонтій (Бурко).

Журналісти побували на території монастиря, у якому відбувався обшук.

Вхід на територію був відкритий. На храмі – таблички російською.

Монахи, які погодилися поспілкуватися, але не на камеру, розповіли, що до дій правоохоронців ставляться з розумінням. Архімандрит Леонтій сказав, що до монахів працівники СБУ під час перевірки ставилися толерантно. У його особистому кабінеті над входом — портрет росіянина Кіріла (Гундеєва).

"Кирила... Десь його хтось подарував, що я мав його ховати?! Життя моє було зв'язане з росією, мене там "рукополагали", благословляли патріархи, я на них сьогодні не маю плюватися. Для мене, як монаха, усі люди – діти Божі, до всіх ставлюся однаково, навіть до ворогів", – сказав монах.

Наразі в цьому монастирі живе 30 людей, – показує намісник монастиря.

Серед об'єктів перевірки – бібліотека, де виявили книги про росію як нову імперію, літературу з вихвалянням російських солдат та інші.

На місці силовики ситуацію не коментували. Речниця СБУ в області Іванна Поліщук розповіла, що правоохоронці перевіряли присутніх у монастирі та наявність заборонених предметів: "Заходи проводяться в межах системної роботи СБУ протидії підривній діяльності спецслужб Російської федерації в Україні".

Нагадаємо, 22 листопада СБУ провела низку обшуків у Києво-Печерській лаврі та в єпархії УПЦ МП на Рівненщині. Під час цих дій правоохоронці виявили чимало цікавого: проросійську літератури, готівку, громадян рф на території приміщень УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сусвалі на відкриття московської церкви прийшла директорка з учнями.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Здається, що це все – одна і та ж ніч», – парамедик з Волині про роботу у військовому госпіталі
Наступна новина Це велика війна, в якій маємо перемогти, – селищний голова з Волині 7 місяць служить в ЗСУ
Останні новини
Схожі новини