Як лучани зробили бізнес на светрах з оленями. ФОТО

Як лучани зробили бізнес на светрах з оленями. ФОТО
Фото: Район.Бізнес

Троє 21-річних хлопців з Луцька – Станіслав Кримчук, Олег Репета і Сергій Гламазда – організували «різдвяний» бізнес на светрах з оленями. 

Станіслав Кримчук розповів, як разом із партнерами розповів свою справу – пише Район.Бізнес.

Як починали свій бізнес?

«Починали ми з того, що просто побачили в інтернеті такі шкарпетки з Австрії. Теж зробили шкарпетки й продавали минулого сезону через Інстаграм. Людям сподобалось. Ми це все продавали буквально в останні 10 днів до Нового року. Вийшло досить непогано, тому ми вирішили зробити на цей сезон все взагалі по-новому. Вклали досить великі кошти в рекламу, в продукцію, довгий час шукали, готувались за місяць до 1 грудня», – розповів Станістав Кримчук. 

Хто найчастіше купує светри?

Найчастіше в Луцьку товар купують сім’ї, хлопець з дівчиною, чоловік з жінкою середнього віку. Зазвичай замовляють дівчата і жінки, які одягають на всю сім’ю. Вони купують на фотосесію, десь поїхати в гори, десь вдома походити, погуляти, вийти в місто. 

«Через інтернет часто замовляють у Харків, Дніпро, Київ, Львів, Житомир і Запоріжжя. Ми вже навіть працювали на експорт. Уже мали три посилочки на Москву. Друзі замовили светри на цілу компанію в Польщу», – зазначив Станістав Кримчук.

Торгова точка в Луцьку приносить більше прибутку, ніж продаж онлайн

Фізично у хлопців лише одна точка в Луцьку. 

«Ми взагалі планували, що найбільше грошей буде приносити Інстаграм, Фейсбук і OLX разом взяті. Але офлайн точка приносить більший дохід і більший оборот, тільки тут більші витрати. А реклама, яку ми запускаємо на Інстаграмі також діє і на «островок». Тому що дуже багато людей з Луцька питає: «А де вас можна знайти? А де можна приміряти?» – пояснив один із організаторів бізнесу.

Хто і де в’яже светри

Товар виробляють у Луцьку.

«Маємо в’язальну машинку. У програмі вказуємо, скільки швів, скільки в’язки, вузлів, щоб гарно вийшов принт. Після того машинка вив’язує рукав, фронтальну сторону, задню сторону светра», – пояснив Станіслав Кримчук. 

Далі в’язальниці на спеціальних машинках зв’язують ці компоненти разом, пришивають горловину, разом все компонують і виходить готовий продукт. 

За весь сезон вийшли в нуль

«За весь сезон ми вийшли в нуль, але в нас залишилась Instagram-сторінка на 10 000 підписників, що в наступному році буде приносити нам дуже багато грошей. Такі сторінки можуть коштувати до тисячі доларів. Плюс все обладнання на наступний рік і ще светрів сорок», – сказав один з спіорганізаторів бізнесу.

Хлопці розраховують,що вже наступного року справа почне приносити їм стабільний заробіток. 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тривають пошуки тіла дідуся, який втопився у Луцьку
Наступна новина Скільки волинські телеканали беруть за агітацію кандидатів у президенти
Останні новини
Схожі новини