Як на Волині допомагають вижити чорним лелекам. ФОТО

Як на Волині допомагають вижити чорним лелекам. ФОТО

Щорічно працівники Шацького національного природного парку облаштовують гнізда для червонокнижного виду птахів – чорних лелек.

Догляд за місцями проживання та дослідження виду відбуваються у рамках міжнародного проекту впродовж 11 років, йдеться на офіційній сторінці парку у соціальних мережах.

Усього на території парку виявлено та обліковано 9 заселених гнізд лелеки чорного. Найстаріше гніздо у Шацькому парку, зафіксовано ще у 1988 році, його постійно заселяють птахи, тому воно періодично потребує догляду і оновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергетики-лелекам: як на Волині встановлюють безпечні підпори для боцюнів. ФОТО

Працівники парку ведуть роботи для збільшення популяції цього птаха в лісових угіддях шляхом встановлення штучних гнізд. Із 12 облаштованих штучних гнізд на сьогодні 2 – заселені, що свідчить про доцільність такого методу, адже чисельність цього червонокнижного виду на території України незначна.

Крім того, парк тісно співпрацює з Державним природознавчим музеєм НАН України і Західноукраїнським орнітологічним товариством в питаннях обліку орнітофауни, вивчення міграційних тенденцій та кільцювання птахів водно-болотного та лісового комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатодітна родина з Волині врятувала лелеку

Нагадаємо, що через складні метеорологічні умови цьогорічного березня, коли після кількох днів справжнього весняного тепла повернулася зима, у багатьох регіонах України лелеки потрапили у пастку: сніговий покрив не дозволяє знайти поживу, до того ж бузькам дошкуляє холод. Тому волиняни взялися допомагати птахам дочекатися справжнього тепла.

Фото: Шацького національного природного парку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кінотеатри, готель та магазини: які заклади на Волині ігнорують пожежну безпеки
Наступна новина Відомо, скільки Луцька міськрада витратила грошей на прибирання снігу в березні
Останні новини
Схожі новини