Як на Волині відзначатимуть День захисника України. АНОНС

Як на Волині відзначатимуть День захисника України. АНОНС
фото з допису в Facebook

День захисника України на Волині відзначатимуть впродовж двох днів.

Родзинкою ж свята стане Перший Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!», – повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації. 

Зокрема, розпочнуть 13 жовтня об 11.30 на кладовищі у селі Гараджа Луцького району, де відбудеться панахида та покладання квітів до пам’ятників полеглим воїнам АТО (ООС). 

Основні ж урочистості з нагоди свята відбудуться 14 жовтня. Так, у всіх храмах міста та області ранок розпочнеться із молитви за захисників України. Слід зазначити, що керівництво області візьме участь у богослужінні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцька.

Читати також: День захисника України у Луцьку: перелік заходів

Натоміть, на Театральному майдані лучани та гості міста матимуть змогу переглянути пряму трансляцію заходів, що відбуватимуться на Софійській площі в Києві, та послухати наживо виступ Президента України Петра Порошенка. Початок – о 9.30 год.

По завершенню трансляції розпочнуться обласні заходи з нагоди Дня захисника України, 76-ї річниці утворення Української Повстанської Армії та Дня Українського козацтва.

Вже о 10 годині відбудеться посвята в ліцеїсти учнів обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Окрім того, за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Савченка 13-14 жовтня 2018 року на Театральному майдані міста Луцька проходитиме Перший Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!».

Так, у рамках фестивалю діятимуть локація «Повстанський курінь», відбудуться мистецькі акції «Ми нащадки своїх героїв» та «Вишивана доля України». Також запланована виставка-продаж літератури «У боротьбі за славу і честь».

Читати також: Смолоскипна хода, повстанська ватра та квест: лучан запрошують на заходи до Дня захисника України!

Довідково: День захисника України встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, збереження та розвитку національних військових традицій і звитяг; сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі та на підтримку ініціативи громадськості.

В цей день відзначають також свято Покрови, День українського козацтва та 76-ту річницю створення Української повстанської армії.

Читати також: З'явилась програма урочистостей до Дня захисника України в Нововолинську


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маленька лучанка стала чемпіонкою світу з карате. ФОТО
Наступна новина Поблизу Луцька прикрили незаконну АЗС. ФОТО
Останні новини
Схожі новини