Як почати займатись спортом і не кинути через два тижні. Що радять луцькі тренери

Як почати займатись спортом і не кинути через два тижні. Що радять луцькі тренери
Тренери Наталія Савюк та Антон Яловик

Похід у спортзал чи початок пробіжок – серед регулярних новорічних обіцянок. От як закінчаться свята, як візьму кросівки, як схудну на… кілограмів… Чомусь у багатьох ці плани повторюються з року в рік, а спортзали порожніють вже за кілька тижнів після 1 січня.

Як розірвати це «зачароване» коло і де шукати натхнення для регулярних занять, розповіли луцькі тренери Антон Яловик та Наталія Савюк. Їхня лекція відбулась в рамках проєкту WOW-ранок організації PRO Business Hub.

Обоє тренерів – дипломовані фахівці з фізичної культури, мають власні спортивні досягнення, а також програми схуднення і тренування. В Антона – 9-річний тренерський досвід, у Наталії – 8-річний.

Чому варто займатись спортом. Неочевидні причини

Наталія: «На жаль, в Україні є стереотип, що в зал потрібно ходити тільки, щоб схуднути. Але спорт не тільки про це. Це можливість гарно виглядати, почувати себе енергійним, бути в тонусі. Підніміться на 5 поверх, розмовляючи по телефону, щоб людина на тому кінці дроту не зрозуміла, що ви йдете сходами. Спорт дає цю можливість».

«Ніхто з успішних відомих людей не спить до 11 ранку. Вони прокидаються о 5-6 і якщо не спортом займаються, то читають книги, вивчають мови – розвивають себе».

Антон: «Нещодавно спілкувався з мільярдером Сергієм Тарутою, який фактично тримає металургійну промисловість України. Йому за 60, але він регулярно тренується. Вранці – пробіжка і плавання. Каже, це не просто підтримує фізичну форму, а стимулює мислення. Своєму персоналу він навіть влаштував челендж: хто палить – залишається в старому холодному офісі, хто не палить – переходить в новий з кращими умовами».

«До мене прийшов програміст високо рівня, сказав, що у нього постійно болить голова на зміну погоди. Зробили обстеження – нічого страшного не виявили. Почали тренуватись. В результаті він став робити не один проєкт на місяць, а два. Чому? Виросла продуктивність, він перестав лежати в ліжку з головним болем».

Зарядка на WOW-ранок

Як почати

Наталія: «Необов’язково йти в спортзал, займатись з тренером. Варто просто вести здоровий спосіб життя. Здорово харчуйтесь, рухайтесь протягом дня, робіть зарядку, ходіть пішки. Не зациклюйтесь на схудненні і кайфуйте від життя».

Антон: «Один знайомий вирішив почати бігати. Каже: «Я почну, але спершу знайду кросівки». Місяць шукав їх в інтернеті, замовив з Америки, прочекав ще кілька тижнів, прийшли кросівки, почав бігати і виявилось, що вони тиснуть. В результаті втратив дуже багато часу.

Не робіть так – починайте з того, що є. Нема кросівок? Бігайте в кедах, але тоді не по асфальту, а по м’якому покриттю, яке є на стадіоні «Авангард», або по гравію, щоб було менше навантаження на спину.

Не можете піти в зал? Займайтесь вдома, якщо хороша погода – на вулиці.

Ідеальний час ніколи не настане. Я знаю людей, які 10 років відкладають початок занять спортом. Діти, бізнес… А потім хоп – і 60 років. До мене такі приходять. Повага, що хоч в 60 років надумали».

Як не кинути

Наталія: «Перші кілька тижнів є мотивація і бажання займатись, але з часом вони зникають і дуже багато людей кидають цю справу. Чому так? Бо все нове захоплює: емоції, люди, оточення. Перші два тижні вам хочеться довго тренуватись, їсти тільки варену курячу грудку, дотримуватись режиму, снідати. А через два тижні починає з’являтись втома від цього, бо організм не звик до такого радикального режиму.

Але наш організм пристосовується до того, до чого його привчили. Привчите прокидатись о 5 ранку – він буде це робити. Спокійніше до всього треба ставитись. Не казати: «Все, нічого не їм, я на дієті. Бананів і курячих жовтків мені не можна». Повірте, можна їсти шубу, олів’є і здорово себе почувати. Головне – правильно приготувати».

Антон: «Перші два тижні все робиться на емоціях. Але в спорті, як і в бізнесі, будь-яких інших сферах життя є рутинні справи, які ми повинні робити. Не розраховуйте, що завжди будуть емоції: «Вау, класно – йду побігаю. Як же круто!». Інколи «не хочу» – це переломний момент, який потрібно пройти. Після цього відчуєте, що ви людина, яка вміє перебороти себе. Дисципліна важливіша за мотивацію».

Наталія: «Не важко тренуватись чи правильно їсти. Важко домовитись з собою і побороти лінь. Вона - наш найбільший ворог. Думайте не про те, що треба скидати олів’є чи худнути перед відпусткою. Навчіться жити зі спортом постійно. Як є звичка чистити зуби, так привчіть себе рухатись».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Запальні вечірки, жива музика та нове пиво: «Карабас Барабас» запрошує на вихідні
Наступна новина Європейська комісія не бачить переконливих доказів, що літак МАУ збила ракета
Останні новини
Схожі новини