Європейська комісія не бачить переконливих доказів, що літак МАУ збила ракета

Європейська комісія не бачить переконливих доказів, що літак МАУ збила ракета

Єврокомісія заявила, що на цьому етапі розслідування катастрофи літака МАУ немає переконливих доказів щодо причини падіння українського лайнера, на борту якого перебувало 176 осіб.

Як повідомляє «Європейська правда», про це у п’ятницю на брифінгу в  Брюсселі заявив речник Європейської комісії на прохання журналістки прокоментувати озвучені прем’єром Канади дані про збиття літака іранською ракетою.

«На цьому етапі немає переконливих доказів про причину інциденту і ми досі чекаємо на результати розслідування, яке триває», - сказав представник комісії, додавши, що комісія очікує проведення незалежного розслідування відповідно до міжнародних правил.

Представник комісії не дав прямої відповіді на питання, чи вірить ЄК у спроможність Ірану провести незалежне розслідування, але зазначив, що Брюссель на це сподівається. 

«Нам потрібне незалежне розслідування, якому можна довіряти. Є міжнародні правила для цього. І ми очікуємо, що кожна сторона, залучена до розслідування, буде їх дотримуватися», - сказав представник ЄК.

Він додав, що Європейська комісія готова надати будь-яку необхідну допомогу країнам, які проводять розслідування.

«Надзвичайно важливо для нас гарантувати безпеку наших пасажирів, безпеку громадян ЄС, які використовують літаки, що летять з та до Євросоюзу», - резюмував представник ЄК.

Нагадаємо, 8 січня в Ірані розбився український літак. На борту було 176 людей, одна з них – волинянка Юлія Сологуб. 9 січня спецслужби США заявили, що літак МАУ біля Тегерана збила іранська ракета. Зеленський сказав, що ця версія не є підтверджена, але й не виключається


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як почати займатись спортом і не кинути через два тижні. Що радять луцькі тренери
Наступна новина У Луцьку «воюють» з приміськими маршрутками. Заборонили підбирати пасажирів і їздити через центр
Останні новини
Схожі новини