Як почувається 13-річний волинянин, якому пересадили серце

Як почувається 13-річний волинянин, якому пересадили серце

13-річний Максим Давидюк з Волині став першою дитиною, якій в Україні пересадили серце. Нині він прийшов після операції на плановий огляд. З новим органом хлопець живе вже 44 дні.

Після операції він вперше самостійно прийшов на огляд, – повіломляє ТСН.Ранок.

Раніше серце Максима билося ледь чутно. Зараз донорський орган працює як швейцарський годинник. "Супер. Параметри хороші. Слава богу, все за планом", – каже керівник кардіохірургії та трансплантації серця Лікарні швидкої допомоги Роман Домашин.

З новим серцем Максим Давидюк живе вже 44 дні. Хлопець почувається добре і мріє про першу пробіжку. "Відчуття супер. Набагато краще як було раніше. Я гуляю, в мене є велотренажер, гантельки. Сходами мені легко йти", - каже він.

Донором для Максима став 54-річний чоловік, який помер від інсульту. Серце Максима теж постраждало від цієї недуги. Кілька тижнів реанімації дитяче серце не витримало, відлік йшов на дні. "Дитина доволі росла. Серце дорослого донора дуже добре. Ми адаптували до його судин. Все лягло дуже геометрично, добре", - каже український кардіохірург, директор Інституту серця Борис Тодуров.

Від такої новини батьки Максима зі сльозами радості на очах. Родині донора дякую буквально навколішки. До слова, тієї ночі один донор врятував п'ять життів, адже пересадили серце, легені, дві нирки і печінку.

Максим з Волині за місяць знову має прийти на плановий огляд. Хлопець певен: на сьомий поверх центру трансплантології наступного разу він вибіжить за лічені секунди.

Читати також: «Ми бачили, як він згасає». Як пересадка серця волинянину стала перемогою львівської лікарні


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З села Підгайці до Луцька їздитиме ще одна маршрутка
Наступна новина Між хустками завжди лежить жовто-блакитний прапор: як живе остання зв’язкова УПА Надія Свирид
Останні новини
Схожі новини