Як Порошенко здавав аналізи у VADA. ВІДЕО

Як Порошенко здавав аналізи у VADA. ВІДЕО
Петро Порошенко

Кандидат у президенти України Петро Порошенко прибув 10 квітня на стадіон «Олімпійський» у Києві, щоб здати аналізи експертам антидопінгової організації VADA.

Результати аналізів будуть відомі через 2-3 дні, – повідомляє 24 канал.

Нагадаємо, щодо кандидата у президенти Володимира Зеленського, то він вирішив не здавати аналізи представникам VADA експертам VADA.

Я хочу підтримати звернення Володимира Кличка в тому, що це не забаганка, а важлива і необхідна процедура, щоб наша нація мала довіру до того, що в нас президентом не зможе стати людина, яка має залежність від наркотиків чи алкоголю,
– заявив після здачі аналізів Порошенко.

При цьому він наголосив, що не стверджує, що Зеленський є наркоманом.

Порошенко також висловив переконання, що аналізи мають здаватися не в лабораторіях друзів, тим більше, коли власниками цих лабораторій є громадяни Росії, які балотувалися у Держдуму. Очевидно, глава держави натякнув на те, що Зеленський здавав попередні аналізи у клініці Eurolab, яку заснував Андрій Пальчевський. Останній активно підтримує Зеленського і має українське та російське громадянства.

Президент сказав, що не платив за ці аналізи і не знає, скільки вони коштують. Також він не вважає здачу аналізів приниженням.

Експерти VADA (Voluntary Anti-Doping Association) повезуть аналіз урини Порошенка у США і перевірятимуть його на базі спортивної медичної лабораторії. Результати аналізів можуть бути відомі після 2-3 днів після здачі.

 

Як я зрозумів, Володимир Зеленський не з’явився для здачі аналізів для визнаної міжнародної антидопінгової асоціації VADA. Не треба паплюжити Україну, треба прийти, здати тести, адже це – питання національної безпеки. А в питаннях національної безпеки і у захисті інтересів країни компромісів немає і бути не може. Сьогодні я підтримав звернення Володимира Кличка, бо це не забаганка, а абсолютно необхідна процедура, щоб наша нація мала повну довіру до майбутнього президента. Я не стверджую, що пан Володимир Зеленський є наркоман, але є абсолютно прозорі міжнародні інституції, які можуть показати, що кандидат на посаду президента не має наркотичної чи алкогольної залежності.

Posted by Петро Порошенко on Wednesday, 10 April 2019

Довідково: Що таке VADA? Незалежна антидопінгова асоціація. Її створили у 2011 році для просування ефективних антидопінгових практик і програм у боксі та змішаних єдиноборствах. Проходити допінг-проби на базі асоціації боксери можуть добровільною Організація вже зробила тисячі тестів для спортсменів зі всього світу. VADA має власну лабораторію для проведення досліджень, схвалену Всесвітнім антидопінговим агентством WADA.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку презентували виставку столітнього одягу волинян. ФОТО
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 10 квітня. ФОТО
Останні новини
Схожі новини