Як працівники лісової галузі Волині підвищували кваліфікацію

Як працівники лісової галузі Волині підвищували кваліфікацію

Про особливості сучасної кадрової політики, зміни в законодавстві та основні тенденції практичних нововведень у сфері роботи з персоналом – йшлося під час профільного семінару, що відбувся на базі Українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства (с. Боярка Київської обл.).

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ. 

Участь у семінарі взяли завідувач сектору з персоналу Держлісагентства України Алла Святецька, директор «Укрцентркадриліс» Сергій Іраклієнко.

На навчання прибули працівники, відповідальні за організацію роботи з персоналом у лісогосподарських підприємствах Волинського ОУЛМГ. Делегацію з Волині очолила завідувач сектору управління персоналом ВОУЛМГ Ірина Щербатова.

«Останні зміни, тенденції, рекомендації та поради експертів» – назва семінару цілком відповідала його змісту.

Під час навчального заходу йшлося про останні зміни в законодавстві про працю та проблемні питання, які найчастіше виникають у роботі кадровика.

Зокрема, про зміни у соціальному страхуванні у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності вичерпно розповів експерт із питань соціального страхування Микола Пастернак.

Про посади, професії, їх коди згідно з Класифікатором професій у звітності підприємств з серпня 2018 р., під час лекції детально розповіла шеф-редактор кадрового напряму ВД «МЕДІА-ПРО», провідний експерт Всеукраїнської асоціації кадровиків, експерт порталу «Кадровик-онлайн», автор багатьох публікацій із трудового законодавства та кадрової справи, юрист за фахом Вікторія Ліпчанська.

Викладач-практик Університету «КРОК», експерт з питань кадрового діловодства і кадрової безпеки підприємства Лідія Басмат проаналізувала причини та основні моменти, на які звертається увага під час перевірок у сфері праці та оскарження постанов про накладення штрафів Держпраці. Лектор також надала вичерпні відповіді щодо особливостей обліку робочого часу, оформлення суміщення та сумісництва на підприємствах галузі.

Особливий інтерес у присутніх викликало семінарське заняття  у форматі питання-відповідь, яке провела завідувач сектору з персоналу Держлісагентства України Алла Святецька.

Учасники семінару мали нагоду отримати прямі кваліфіковані відповіді на чимало запитань. І стосувалися вони актуальних тем антикорупційного законодавства України та вимог до електронного декларування, змін у пенсійному законодавстві, особливостей нарахування пенсій за роботу у важких і шкідливих умовах праці, згідно з галузевим переліком робіт, порядку оформлення документів для призначення пенсій на загальних та пільгових умовах.       

Йшлося також про зміни в законодавстві про працю, особливості порядку повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівників на роботу та порядок надання відпусток, про відповідальність за порушення законодавства – основні проблемні питання, які виникають у щоденній роботі кадровика.

Завершальним етапом семінару стало вручення учасникам відповідних сертифікатів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Суспільне Волині шукає нові обличчя
Наступна новина Волинянам вручили президентські відзнаки. ФОТО
Останні новини
Схожі новини