Як правильно надолужити сон, пропушений у новорічну ніч: поради медика

Як правильно надолужити сон, пропушений у новорічну ніч: поради медика
Порушувати сон не можна навіть на свята. Фото - МебельОК

Щоб надолужити пропущений під час святкування Нового року сон, слід прогулятися вдень на свіжому повітрі, а після того поспати годину-дві.

Про це повідомив президент української асоціації медицини сну, сомнолог Юрій Погорецький, пише УНН.

«Порушувати сон не можна навіть на свята. Якщо так вийшло, і Новий рік зустріли, то вдень – на свіже повітря, і ще поспати. Годинку-дві – щоб надолужити свій сон», – зазначив медик.

При цьому він додав, що пересипати після нічного застілля також не варто. За його словами, корисними 1 січня будуть, наприклад, прогулянка на лижах або відвідування сауни.

Крім того, лікар порадив не переїдати під час новорічного застілля, а також обмежити вживання алкогольних напоїв. На його думку, під час свят слід також обмежити час користування гаджетами і максимальну кількість часу присвятити спілкуванню із рідними і друзями.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Скільки мандаринів можна з'їдати у день

«Влаштувати сімейне тихе свято», – порадив медик.

Нагадаємо, як розповідав медик, через порушення сну, переїдання й зловживання алкоголем у новорічну ніч значно зростає ризик інфарктів та інсультів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майстер із Волині дарує храмам ікони, які вирізблює на дереві. ФОТО
Наступна новина Не вистачає 400 доларів: дозбирують кошти за операцію 13-річному волинянину
Останні новини
Схожі новини