Як спланувати літню відпустку, заощадивши час та гроші

Як спланувати літню відпустку, заощадивши час та гроші

Якщо ви плануєте просто поїхати в інше місто на вихідні, то ніяких проблем із плануванням поїздки бути не повинно. Але якщо це тижнева мандрівка Європою — тут складніше. Хоча, дотримуючись декількох правил, ви можете значно спростити собі планування та заощадити кошти.

1. Час та місце: визначаємось із поїздкою

 Зазвичай, люди беруть літню відпустку і вже після того, як дізнались точні дати — шукають на них квитки. Це поширена помилка, через яку ви можете вдвічі переплатити за переліт. Вже зараз перегляньте декілька варіантів, серед країн, до яких хотіли б потрапити. Перегляньте ціни на квитки та оберіть дати із найменшими цінами. Якщо ви заздалегідь попередите, що вам потрібна відпустка саме на ці числа, то проблем із цим не повинно бути ніяких. Таким чином ви значно заощадите на квитках, вже відштовхуючись від них будете знати дату подорожі і матимете час підготуватись .

2. Після того, як квитки було куплено — потурбуйтесь про пошук житла

 Тут варіанти не обмежуються готелями, чи дешевими хостелами, які не надто відрізняються від готелів ціною, але надто відрізняються комфортом. У вас є можливість підшукати через «каучсерфінг» людину, яка може прийняти вас безкоштовно. Або ж за сувенір, привезений з України. Якщо ви залишаєтесь у місці поїздки ненадовго, то знайти притулок буде не складно, адже “каучсерфінг” явище досить популярне, особливо у Європі.

Якщо ж ви все ж схиляєтесь варіанту оренди житла, не поспішайте шукати готель. Є ресурси, на яких можна знайти подобову оренду житла. Найпопулярніший з них — Airbnb. Там ви можете обрати місто, цінову категорію, кількість спальних місць, розташування житла на карті міста та ще багато зручних моментів, таких як паління в кімнаті, балкон, заїзд для інвалідів, паркінг. Всі ці деталі допоможуть зробити вашу поїздку комфортною, а можливість обирати цінову категорію — ще й економною. Якщо ви їдете вдвох чи втрьох, то зняти квартиру може виявитись навіть дешевше, ніж три місця в хостелі.

Ще один плюс в користь оренди квартири — у вас буде власна кухня. Тож поснідавши вдома ви заощадите гроші, які б витратили на похід в ресторан і матимете більше коштів на вечерю в цікавих закладах та розваги.

3. Місцевий проїзд 

Якщо ви плануєте їздити по країні і відвідувати декілька міст, до немало можна заощадити, дізнавшись в інтернеті про внутрішній транспорт. Наприклад, у деяких країнах Європи потягами пересуватись значно дешевше, ніж автобусами, а у деяких навпаки. Вже за місяць до своєї поїздки ви можете продивитись ціни, та навіть купити квитки в інтернеті. Випадкова сума при купівлі на місці не вдарить по вашому гаманцю. А в додаток, ви точно знатимете, коли у вас транспорт і зможете детальніше спланувати відпочинок у кожному місті та все встигнути.

Це ж стосується і проїзду навіть по місту. У деяких містах дешевше купити проїздний квиток на два дні, ніж кожного разу платити за вхід у метро та автобуси. Здавалося б, дрібниці, але якщо ви багато гулятимете по місту, то лише за вихідні зможете заощадити близько 30-40 євро!

4. Заклади та розваги

 У час, коли у всіх нас є доступ в інтернет, навіть такі речі можна спланувати до деталей. Цей пункт може дещо заощадити гроші, бо ви будете знати, яка цінова категорія в обраних закладах. Але в першу чергу він покликаний зберегти ваш час у поїздці. А також, гарний настрій! Одразу обравши заклади, які ви хочете відвідати у відпустці, ви можете почитати відгуки, дізнатись ціни і асортимент, місце розташування тощо. Це вбереже вас від довгих пошуків цікавого місця на кожен вечір відпустки і ви зможете із впевненістю поїхати в конкретний заклад, не кружляючи годину вулицями. А також, у такий спосіб ви мінімізуєте можливість неприємних сюрпризів, таких як високі ціни, несмачна кава чи відсутність вегетаріанського меню. Адже ви зможете почитати відгуки і вже будете знати, на що розраховувати.

5. Перед тим, як збиратись у дорогу, складіть список речей, необхідних вам в поїздці

Відкладіть його, а через декілька днів ще раз перегляньте і допишіть, якщо щось забули. Керуйтесь цим списком, коли будете складати речі. Так ви не забудете зубну щітку і пасту, полотенце, чи ще якісь дрібниці, докупляти які в поїздці — це також зайві витрати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пеле: В Бразилії індивідуально найкращі гравці
Наступна новина Україна - серед п'яти держав з високою смертністю через погану екологію
Останні новини
Схожі новини