Як у ковельських лікарнях годують пацієнтів за 8,4 гривні

Як у ковельських лікарнях годують пацієнтів за 8,4 гривні

Фактична вартість ліжко-дня в лікувальних закладах міста Ковельського медичного об’єднання за 9 місяців склала 7,58 гривні, разом із залученими коштами – 8,41 гривні.

Такі дані наведено в інформаційній довідці про організацію харчування хворих та забезпечення лікувальних закладів міста овочами на осінньо-зимовий період 2019-2020 роки, яку розглядатимуть на черговому засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради у четвер, 14 листопада. Про це пише Район.Ковель.

Як стверджує начальниця відділу охорони здоров’я міськвиконкому Лідія Жолінська, яка підготувала цю довідку, бюджетне призначення на 2019 рік для лікувально-профілактичних закладів міста Ковельського МТМО затверджене в сумі 101 013,0 тис. грн., що становить 76,6% від обрахованої потреби.

На утримання закладів питому вагу складають видатки на зарплату з нарахуваннями – 75,2% (75 961,5 тис. грн.), а сума коштів на закупівлю продуктів складає в загальному призначенні 1,5%, що становить 1 484,5 тис. грн., в тому числі по видах видатків:

- 889,0 тис. грн. передбачено на придбання продуктів харчування для хворих, які лікуються стаціонарно, або 23,7% від потреби.

По нормах на один ліжко-день має бути 33,31 грн., планування проведено з розрахунку по 6,79 грн. на один ліжко-день.

Для більш якісного харчування стаціонарних хворих безкоштовно від населення району заготовили 16,1 тонн картоплі.

Фактична вартість ліжко-дня в лікувальних закладах міста Ковельського МТМО за 9 місяців склала 7,58 грн., разом із залученими коштами – 8,41 грн.

Для ветеранів війни і учасників АТО вартість ліжко-дня по харчуванню склала 28,53 грн.

«В зв’язку з низькою плановою вартістю ліжко-дня для приготування їжі використовують такі крупи, як ячна, перлова, пшенична. Такі крупи, як гречка, пшоно, рис, горох, манка, макарони купують в меншій кількості за рахунок загального та спеціального фонду, а також надходять від членської благодійної організації «Сприяння розвитку охорони здоров’я населення», – йдеться у документі за підписом Лідії Жолінської.

Читати також: «Нові амбулаторії приваблюють в село молодих лікарів», - волинський депутат Бегаль


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Вересневому в Луцьку за пів мільйона відремонтували глядацький зал
Наступна новина Безготівкова оплата за таксі - зручності від ДЖОКЕРа для лучан та гостей міста
Останні новини
Схожі новини