Як у Луцьку із крижаної пастки рятували сімейство лебедів

Як у Луцьку із крижаної пастки рятували сімейство лебедів

На Теремнівських ставках, що у Луцьку, місцеві жителі помітили родину лебедів, які не могли самотужки піднятися із криги. На допомогу птахам викликали рятувальників та водолазів.

До крижаної пастки загалом потрапили п'ять лебедів, інформує Суспільне.

Як розповів лучанин Анатолій Ліпша, птахи були на середині плеса, у важкодоступному місці. В одного лебедя до криги примерзло крило. Інші чотири були поруч і теж не могли злетіти.

Пообіді 12 січня лід почав танути, і четверо з п'яти лебедів змогли звільнитися. На виклик прибули водолази, розбили кригу та попливли на порятунок птаха, який досі лишався нерухомим.

Злякавшись рятувальників, заблокований у кризі лебідь, піднявся на крило.

«Сам вийшов із води та врятувався із крижаної пастки», – розповів начальник рятувального відділення Андрій Левчук.

Місцеві розповідають, що ця родина лебедів на ставку зимує вперше. Люди з настанням холодів підгодовують птахів. Нині, каже Анатолій Ліпша, стежитимуть, щоб птахи більше не примерзали.

Нагадаємо, на початку січня до Луцького зоопарку звернулися лучани з повідомленням про те, що біля озера у селі Лище травмований лебідь. Птах виявився підстреленим. Ветеринари звіринцю рану обробили, з крила дістали дріб. Нині підстрелений лебідь мешкає у Луцькому зоопарку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині. Найбільше нових заражених у Луцьку й Володимир-Волинському районі
Наступна новина У центрі Луцька встановили ще один термінал для поповнення е-квитків на проїзд
Останні новини
Схожі новини