Як у віддаленому волинському селі впроваджують стандарти нової української школи. ВІДЕО

Як у віддаленому волинському селі впроваджують стандарти нової української школи. ВІДЕО
скріншот із відео

У селі Старі Червища Камінь-Каширського району – 4 класні кімнати. У першому класі навчається 8-ро школярів.

Про те, як у віддаленому від районного центру селі, працюють за стандартами нової української школи йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

«У нас парти були спочатку старенькі, з часом нам дали нові, але була проблема з підручниками. Адже перший клас – підручники обов’язково мають бути. Перші тижні букварика не було, але зараз нам все-таки їх дали, оце буквально тиждень назад. Вже діткам і цікавіше, і краще пізнавати, вчитися, дізнаватися щось нове», – розповідає вчителька початкових класів Ольга Сацик.

Вчителька початкових класів каже, що в школі є проблеми, пов’язані з технічними засобами навчання – немає принтера, телевізора, проектора, яких вимагає нова українська школа.

Педагог Валентина Матюк каже, що в школі немає кімнати для вчителів. Стіл, за яким працює вчителька, вона купила за власні кошти.

Згідно зі стандартами, нещодавно у школі облаштували санвузол. Це приміщення опалюють дровами. Учнів середніх класів зі Старих Червищ довозить на навчання у сусіднє село шкільний автобус.

 
Школа у селі Старі Червища Камінь-Каширського району

Загальноосвітня школа І ступеня села Старі Червища Камінь-Каширського району збудована півстоліття тому. Тут навчається 22 дитини. Наші журналісти побували у навчальному закладі і поцікавилися як, у віддаленому від районного центру селі, працюють за стандартами Нової української школи.

Posted by UA: Волинь on Wednesday, 31 October 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукують неповнолітнього, який втік з притулку
Наступна новина Поезія та музика у «Кораблику»: лучан кличуть на затишний вечір віршів
Останні новини
Схожі новини