Як у Волинській обласній клінічній лікарні роблять «чудеса» хіміотерапії

Як у Волинській обласній клінічній лікарні роблять «чудеса» хіміотерапії

Близько 20 тисяч селективних хіміотерапій зробили в обласній клінічній лікарні.

Медики кажуть, що, вводячи препарати у судину, яка живить злоякісну пухлину, вдається досягати значного одужання пацієнтів, навіть із четвертою стадією захворювання.

Про це йшлося під час прес-конференції в залі управління охорони здоров’я ОДА з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я на тему: «Загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди».

Т.в.о. головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор розповів, що таке лікування почали проводити першими в Україні саме у Волинській області.

«Свого часу ми відкрили відділення інтервенційної радіології – єдине в Україні. На це відділення мені дали дозвіл ще при Радянському Союзі, коли я був депутатом і їздив у Київ за погодженням. І сьогодні воно робить чудеса: шукаємо пухлину на ангіографі, знаходимо судину, яка її живить, і хіміопрепарати вводимо безпосередньо в цю судину.

Цим ми перекриваємо злоякісному утворенню «харчування». Таких селективних хіміотерапій ми зробили біля 20 тисяч. І четверта клінічна група пацієнтів приходить та дякує, що після операції живуть вже п’ятий рік. Ось це сила», - каже Іван Сидор.

У відділенні медики проводять місцеву реґіонарну внутрішньо артеріальну хіміотерапію при злоякісних пухлинах: щелепно-лицевої зони і лор-органів, первинних і вторинних ураженнях печінки, підшлункової залози, жовчевивідних шляхів, органів малого тазу, шлунка, товстого кишківника та хіміоемболізацію судин пухлин печінки, нирок.

Також він додав, що у Волинській обласній клінічній лікарні завершують підготовку реанімаційної для проведення пересадок серця, лікарі вже пройшли навчання та запозичили досвід у колег із Німеччини, Польщі та Білорусі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина БудуйТіло. Перезавантаження: чи зможе тренер приборкати норовливих учасників
Наступна новина Урядовий наказ створює значні перепони для всього спортивного руху
Останні новини
Схожі новини